Mijlocasul Steven Gerrard nu-si va prelungi contractul cu Liverpool, care expira in luna iunie, astfel ca va parasi gruparea engleza dupa 16 ani, a anuntat vineri clubul din Premier League, citat de Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Aceasta a fost cea mai dificila decizie a vietii mele. Fac anuntul acum pentru ca antrenorul si echipa sa nu fie distrasi de stirile si speculatiile cu privire la viitorul meu. Clubul Liverpool a fost o parte uriasa a vietii noastre foarte mult timp si despartirea va fi grea, dar simt ca este ceva in beneficiul tuturor celor implicati, inclusiv al familiei mele si al clubului. Voi juca in continuare si desi acum nu pot sa spun unde, pot sa mentionez ca va fi la o echipa care nu este rivala formatiei Liverpool, astfel ca nu voi juca impotriva echipei Liverpool - este ceva ce nu as putea face. Decizia mea este bazata total pe dorinta de a experimenta ceva diferit in cariera si in viata si vreau sa fiu sigur ca nu voi avea regrete atunci cand imi voi incheia activitatea de fotbalist", a precizat Gerrard.

Fotbalistul le-a multumit tuturor celor de la Liverpool pentru colaborare.

"Acesta este un loc special. Este dorinta mea si sper ca intr-o zi voi avea posibilitatea de a reveni la Liverpool in orice calitate voi putea ajuta clubul. Pana la finalul sezonului voi fi dedicat complet echipei. (...) In ultimul rand ma adresez oamenilor care au facut clubul Liverpool cel mai mare din lume - suporterii. A fost un privilegiu sa va reprezint, ca jucator si in calitate de capitan. M-am bucurat de fiecare secunda si imi doresc sincer sa inchei acest sezon si cariera mea la Liverpool cu un succes", a adaugat Gerrard.

Gerrard va semna cu o echipa din campionatul nord-american, conform presei engleze.

Steven Gerrard a jucat aproape 700 de meciuri in 16 ani la Liverpool, fiind capitanul echipei. El a castigat Liga Campionilor in 2005, Cupa UEFA in 2001, Cupa Angliei in 2001 si 2006 si Cupa Ligii Angliei in 2001, 2003 si 2012.