​RISE Project a documentat recent afacerile lui Gica Popescu. A rezultat o harta de companii si asociati care le da peste mana celor care se grabesc, astazi, sub imperiul emotiilor, sa declare ca Gica Popescu este o "victima a anturajului".

Gica PopescuFoto: HotNews.ro

Luam ca reper scrisoarea deschisa pe care, folosind un ton ardent, jurnalistul Grigore Cartianu i-a adresat-o, ieri, presedintelui Traian Basescu. Cartianu scrie, in corespondenta sa cu seful statului: "Domnule Presedinte, va rog sa acceptati ca Gica Popescu este victima anturajului sau, a unei alegeri neinspirate si a naivitatii de a se asocia in afaceri cu personaje precum fratii Becali, care i-au fost si impresari. Este o greseala impardonabila, care i-a adus daune incalculabile".

Daca statutul de victima a anturajului este cartea pe care mizeaza cei care solicita azi gratierea lui Gica Popescu, atunci toti acestia trebuie sa cunoasca amanuntul ca – dintre "colegii" sai din Dosarul Transferurilor – liberoul "Generatiei de Aur" nu este racordat, exclusiv, la tandemul mafiotic al fratilor Becali.

Independent de afacerile sale cu Victor si Giovani Becali, Popescu a infiintat firme alaturi de Cristian Borcea si de Gigi Netoiu. De asemenea, dupa iesirea din buclucasa intreprindere a impresariatului fotbalistic, Popescu a patronat companii impreuna cu italianul Pietro Chiodi – mana dreapta a fratilor Becali.

Citeste aici materialul celor de la RISE Project despre Gica Popescu.