Antrenorul Tito Vilanova, care a renuntat la conducerea tehnica a FC Barcelona din cauza problemelor de sanatate, va fi supus, marti, unei interventii chirurgicale. Operatia va avea loc in spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, informeaza cotidianul Mundo Deportivo, citat de Mediafax.

Presedintele clubului FC Barcelona, Sandro Rosell, a anuntat, vineri seara, intr-o conferinta de presa, ca tehnicianul Tito Vilanova nu mai poate asigura functia de antrenor al echipei catalane din cauza unor probleme de sanatate.

Sambata seara, Tito Vilanova a multumit tuturor celor de la FC Barcelona si fanilor pentru sprijin, intr-o scrisoare deschisa postata pe site-ul clubului catalan.

Vilanova, fostul secund al lui Josep Guardiola, a preluat echipa sezonul trecut si avea contract cu FC Barcelona pana in vara anului 2014.

Tito Vilanova, in varsta de 44 de ani, a fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, dupa ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul in care i-a fost extirpata o tumoare, in 2011. Vilanova a suferit in noiembrie 2011 o operatie in cadrul careia i-a fost indepartata o tumora de la glanda parotida. In ianuarie, Vilanova a plecat la New York, unde a stat doua luni pentru a urma un tratament.