Cateva mii de microbisti sunt asteptati sambata, pe platoul aflat in apropierea barajului de la Gura Raului, unde, pentru prima data, finala Ligii Campionilor la fotbal, disputata intre echipele germane Bayern Munchen si Borussia Dortmund, va fi proiectata live pe un ecran mare, gonflabil. Ecranul de 54 de metri patrati va fi amplasat la o altitudine de 650 de metri, intr-o zona de munte, in aer liber, transmite Agerpres.

"Ne asteptam ca sa vina mii de oameni care sa ramana pana noaptea, cand se termina meciul de fotbal, pe platoul de langa baraj. Deja am facut toate demersurile, ca sa putem transmite in direct finala, pe un ecran de mari dimensiuni, ceea ce sigur ii va bucura pe iubitorii acestui sport, mai ales ca este vorba de un cadru deosebit, altfel", a declarat primarul localitatii Gura Raului, Gheorghe Calin, pentru agentia de presa citata.

Ideea transmisiei in direct pe un ecran mare, in aer liber, in mijlocul padurii, ii apartine Silviei Macrea, coregrafa ansamblului folcloric profesionist "Junii Sibiului", cea care coordoneaza programul Zilele Culturale ale Judetului Sibiu.

Astfel, in cadrul Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu, sibienii si turistii care doresc sa se bucure de o zi in aer liber, de munte, dar si de spectacole, mancare traditionala din Marginimea Sibiului, muzica, film si chiar finala Ligii Campionilor, sunt invitati sambata, la Gura Raului.

"Va fi o experienta unica. Practic, turistii si sibienii sunt asteptati la Gura Raului, loc cunoscut datorita frumusetii sale, unde vor avea parte de un picnic guranesc, un concert de muzica folk, iar seara, de la ora 21:00, pe platoul de la baraj, va fi proiectat filmul domnului Dumitru Budrala, 'Satul de demult' si 'La drum'. Dupa film, iubitorii sportului se vor putea bucura de finala Ligii Campionilor. Dupa meci, vom face un foc de tabara imens, daca timpul ne va permite", a precizat Silvia Macrea pentru Agerpres.