Federatia Romana de Fotbal regreta incidentul de la Cluj (n.r. un steag al Ungariei a fost ars de suporterii giulesteni la meciul cu CFR), forul condus de Mircea Sandu prezentandu-si scuze omologilor maghiari. "Ne cerem scuze pentru un gest iresponsabil", se precizeaza pe frf.ro.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Federatia Romana de Fotbal si echipa nationala de fotbal a Romaniei isi prezinta pe aceasta cale scuzele fata de Federatia de Fotbal Ungara, de echipa nationala de fotbal a Ungariei, de cetatenii acestei tari si de statul ungar pentru gestul iresponsabil comis de un inconstient cu ocazia jocului FC CFR 1907 Cluj - FC Rapid Bucuresti, din cadrul etapei a 23-a a campionatului Ligii I. Relatiile dintre forurile fotbalistice ale celor doua tari sunt excelente. FRF, care nu este organizatoarea campionatului Ligii I, a transmis mai departe Ligii Profesioniste de Fotbal scrisoarea primita aseara din partea federatiei ungare, pentru ca aceasta sesizare sa fie analizata de Comisiile LPF abilitate, fapt care intre timp s-a si intamplat", se arata in comunicatul FRF, conform Mediafax.

"Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestari iresponsabile si inacceptabile pentru o societate care doreste sa promoveze si sa traiasca in valorile europene ale tolerantei, ale prieteniei si inclusivitatii. Sper ca dincolo de sanctiunile sportive, Jandarmeria sa-i identifice pe cei care au inteles sa-si sustina echipa in acest mod reprobabil si sa aplice legea cu maxima rigoare. Manifestari de acest gen nu isi au locul in nicio societate europeana a secolului XXI si cu atat mai putin intr-o arena sportiva", a declarat premierul Victor Ponta, intr-un comunicat al Guvernului.

In urma incidentului de luni seara, clubul Rapid a fost amendat cu 30.000 de lei. In plus, formatia giulesteana va disputa fara spectatori partida cu Pandurii Targu-Jiu (Liga 1, etapa XXIV).

Clasament, Grupa D:

1 Olanda 12 puncte

2 Ungaria 9 (10-5)

3 Romania 9 (8-4)

4 Turcia 3

5 Estonia 3

6 Andorra 0.

Ungaria - Romania (22 martie, ora 21:30)

Olanda - Romania (26 martie, ora 21:30).