Un imens scandal de spionaj si interceptari telefonice ilegale a izbucnit in Spania, agentia "Metodo 3" fiind acuzata de practici ilegale, informeaza elperiodico.com. Interesant este faptul ca printre cei urmariti se afla un personaj (n.r. Jose Marine Declara) despre care se precizeaza ca a avut legaturi "cu mafia română, familia Becali".

"Metodo 3" este agentia de detectivi particulari la care a apelat si Josep Guardiola (pe vremea cand pregatea pe FC Barcelona) pentru a-i urmari pe jucatorii sai.

Agentia este acuzata ca a urmarit ilegal convorbirile telefonice ale mai multor oameni de afaceri, personalitati din politica si sport. Numele Becali apare pe lista celor 169 de interceptari ilegale (la numarul 35) realizate de "Metodo 3" in ultimii sase ani.

Un anume José Mariné Declara este interceptat in timp ce a purtat discutii cu "familia Becali, mafia română", dupa cum informeaza El Periodico. Jurnalistii iberici nu au detaliat insa despre care membru al familiei Becali este vorba. Pana in acest moment se stie doar ca aceste interceptari au fost facute in anul 2010.

Francisco Marco, patronul "Metodo 3", a fost arestat impreuna cu alti trei detectivi, angajati ai acestuia. Procurorii iberici au confiscat documente de la sediile "Metodo 3" din Barcelona si Madrid.