Spania nu a lasat nicio speranta Irlandei: Fernando Torres (in sfarsit, titular) a deschis scorul la prima faza (4), anuntand un joc cu sens unic. Posesia spaniola, etalata in toata splendoarea, a devenit din nou eficienta in partea secunda, cand Silva (49), din nou Torres (70) si Fabregas (83) au perforat poarta lui Shay Given.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Spania este lider in grupa C, alaturi de Croatia (4 puncte), formatie pe care o va infrunta in ultima etapa. Irlanda este deja eliminata: va juca impotriva Italiei (2 p) doar pentru palmares.

'83 Fabregas ridica scorul la 4-0: a primit o minge din lovitura de colt si a sutat napraznic, la coltul lung!

'78 Fabregas a intrat varf de atac, in locul lui Torres: este angajat in profunzime, dar arbitrii il opresc pentru ofsaid.

'70 Torres inscrie pentru 3-0, dupa o cursa la capatul careia a ramas singur cu portarul. "Dubla" pentru El Nino in aceasta partida.

'62 Busquets trimite aproape de poarta, de la 16 m.

'55 Irlanda este silita sa se apere, cu toate mijloacele: Given mai salveaza o data, in fata lui Xavi. Raportul de forte este complet dezechilibrat.

'49 David Silva majoreaza: sut simplu, din centrul careului, si il surprinde pe Shay Given. 2-0 pentru Spania, mai aproape de realitate.

'44 Torres si Xavi, suturi periculoase, respinse de fundasii Irlandei cu eforturi limita. O prima repriza dominata net de Spania care ar fi trebuit sa aiba un avantaj mai mare, la pauza.

'42 Portarul irlandez are foarte multa treaba: blocheaza si un sut al lui Xavi.

'40 Torres il scoate pe Given din poarta, dar nu izbuteste sa inscrie, cu o "scarita" prea pretentioasa.

'32 Torres face rost de o noua minge, in careul advers, dar suteaza in blocaj.

'25 David Silva reia cu capul peste poarta Irlandei.

'21 Iniesta - torpila, scoate Shay Given. Spania a pus in aplicare jocul de posesie, Irlanda nu prea se mai intaneste cu mingea.

'16 Pique ajunge in pozitie de mijlocas ofensiv si suteaza de la 16 m, prinde insa portarul irlandez.

'10 Irlandezii ies la joc: chiar daca nu au atuurile Spaniei, jucatorii pregatiti de Trappatoni au o mare dispozitie la efort. Poate ca nu sunt cea mai buna echipa de la EURO, dar vor sa isi joace sansa, curat, ceea ce este admirabil. Sut Andrews, deviat in corner. Fara efect pe tabela.

'6 David Silva suteaza din careu, in bratele lui Shay Given, desi Xavi avea o pozitie mai buna. Spania domina categoric debutul.

'4 Torres 1-0: atacantul i-a furat mingea lui Dunne, pe linia de 16m, si a trimis sub transversala, surprinzandu-l pe Shay Given.

Spania: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pique, Jordi Alba - Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, Silva - Torres.

Irlanda: Given - O'Shea, St Ledger, Dunne, Ward - McGeady, Whelan, Andrews, Duff - Robbie Keane, Cox.