​"Nu ne-a mai ramas decat Champions League, trebuie sa mergem mai departe, jucatorii mei pot trece de Chelsea, simt asta", a declarat Josep Guardiola inainte de marele meci cu londonezii. Dupa ce a pierdut derbiul cu Real Madrid (1-2), Barcelona poate salva sezonul in disputa cu Chelsea (semifinale Champions League). In tur, a fost 1-0 pentru britanici, iar returul se anunta unul de foc. Meciul Barcelona vs Chelsea va incepe la ora 21.45, urmand sa fie in direct pe TVR1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Barcelona, situatia la zi:

* In Primera Division se afla la sapte puncte in spatele Realului, catalanii avand sanse doar teoretice de a mai cuceri campionatul (mai sunt patru etape pana la finalul stagiunii)

* In Champions League joaca semifinala cu Chelsea. In tur, la Londra, a fost 1-0 pentru echipa lui Roberto Di Matteo.

* Barcelona este calificata in finala Cupei Spaniei, faza a competitiei unde va intalni pe Athletic Bilbao.

"Sunt condamnat sa cred in calificare, stiu ca jucatorii mei pot trece de Chelsea. Toate semifinalele noastre au fost dure, iar acum va fi mai greu dupa infrangerea din tur. Stim sa jucam numai la victorie. Nu stiu daca este cea mai mare provocare din cariera mea de antrenor. Mereu privesc inainte cu optimism, asa va fi si acum. Vom face tot ce este posibil pentru a ne califica. Trebuie sa fim atenti, Chelsea este o echipa periculoasa" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

"Sansele de calificare sunt 50-50%. Avem un rezultat bun in spate, dar fara concentrare acesta se poate irosi foarte repede. Stim ca Barcelona este o echipa foarte puternica, trebuie sa jucam la un nivel foarte inalt. Stiu ca trebuie sa inscriem pentru a ne califica. In plus, avem nevoie si de putin noroc pentru a merge in marea finala" - Roberto Di Matteo, antrenor Chelsea Londra.

Echipe probabile:

FC Barcelona: Valdes - Puyol, Pique, Mascherano - Alves, Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Fabregas (3-4-3). Antrenor: Josep Guardiola.

Chelsea: Cech - Cole, Terry, Cahill, Ivanovic - Ramires, Meireles, Mikel, Lampard - Mata, Drogba (4-1-4-1). Antrenor: Roberto Di Matteo.

Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia).

Barcelona vs Chelsea in Champions League:

Goluri marcate: 33-22

Ocazii de gol: 86-75

Faze de poarta: 99-79

Cornere: 66-50

Off-side: 36-31

Faulturi comise: 105-147

Cartonase galbene: 15-21

Cartonase rosii: 0-0.

Ultimele meciuri:

FC Barcelona - Real Madrid 1-2

(Sanchez 70' - Khedira 17', Ronaldo 73')

Arsenal - Chelsea 0-0.