In data de 20 iunie 2011, Universitatea Craiova a fost exclusa din fotbalul romanesc in urma unei decizii a Comitetului Executiv al FRF, La cateva luni distanta, au aparut stenogramele de la sedinta respectiva. Conform gsp, Mircea Sandu a fost cel care a cerut excluderea si nu suspendarea echipei fanion din Banie. "I-am tras-o si lui Iancu (n.r. Marian Iancu), adica sunt tare in ceea ce ma priveste", ar fi precizat presedintele FRF.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

Comitetul Executiv al FRF, cateva dintre declaratiile conducatorilor fotbalului romanesc:

  • Mircea Sandu a fost cel care a propus in Comitetul Executiv excluderea Universitatii Craiova si nu suspendarea ei (a fost aleasa varianta cea mai dura pentru "Stiinta").
  • Mircea Sandu despre retrogradarea Politehnicii Timisoara (nu a primit licenta): "L-am regulat (n.r. pe Marian Iancu), adica sunt mai tare in ceea ce ma priveste, si i-am tras-o si lui, ca persoana".
  • Mircea Sandu despre Vasile Avram (a fost ulterior arestat pentru o presupusa luare de mita): "Daca isi face treaba bine (n.r. Vasile Avram), o sa ii propun un nou mandat (n.r. in fruntea CCA)". Reactia lui Dumitru Dragomir: "Daca persista sa fie asa de coarda, da".
  • Mircea Sandu catre arbitrul Alexandru Deaconu: "Tu, daca te formezi bine, peste sapte ani poti sa candidezi la functia de presedinte al Comisiei (n.r. CCA)". 
  • Motivatia lui Dumitru Dragomir pentru ca Juventus Bucuresti sa ia locul Craiovei in Liga 2: "In prezent, Bucurestiul nu are nicio echipa in Liga a-II-a. V-as ruga sa tineti cont ca e un mort in familia lor, stiu eu, e un caz deosebit, si sa tinem cont ca aceasta echipa a promovat jucatori la echipa nationala in decursul anilor".

Raspunsul lui Dumitru Dragomir:

"Nu am zis asta, sunt minciuni. Sunt prostii, lucruri puse in plus. Ma avantajeaza ce scrie in stenograme, dar nu e adevarat. Multe lucruri sunt glume de acolo. Stenogramele la noi nu se mai fac de multi ani asa, acum se fac audio-video. La cate glume se fac in Comitetul General, doar nu esti nebun sa le treci pe toate acolo. Vasile Avram era securistul DNA-ului si l-a curatat DNA-ul", a precizat Dumitru Dragomir la sport.ro.

Ce spune Marian Iancu, patronul Timisoarei:

"Sunt un grup bine organizat, cand isi propun ceva duc la capat, asta e concluzia pe care o putem trage. Ei savurau acolo o victorie pe care si-o propusesera, Mircea Sandu era multumit ca TAS a respins apelul nostru. Cuvintele lor arata cat de mult si-au dorit asta. Important e ca prin demersul Craiovei putem demonstra ca totul a fost premeditat" - Marian Iancu, conform gsp.