Steaua se va duela cu Twente in "16-imile" Europa League, conform tragerii la sorti care a avut loc, vineri, la Nyon. In cazul in care va trece de formatia olandeza, ros-albastrii vor da piept cu invingatoarea disputei Plzen - Schalke. Derbiurile rundei sunt FC Porto - Manchester City si Ajax Amsterdam - Manchester United.

Steaua vs AEK Larnaca 3-1Foto: HotNews / DP

"In urma cu doua sezoane am mai jucat cu Steaua. Daca te uiti la ce echipe erau in urne, cred ca am picat destul de bine si avem sanse. Am acumulat multa experienta in Europa si o putem folosi in meciurile cu Steaua. Ar fi minunat sa ajungem in optimi, sa jucam cu Schalke, dar mai intai intalnim Steaua si cu siguranta vor fi doua partide grele" - Peter Wisgerhof, capitan FC Twente, conform Mediafax.

"Ar trebui sa ne felicitam pentru ca Twente nu mai e ce a fost. Atunci au fost pe val cand am avut ghinion sa fim cu ei in grupa. Twente este un adversar accesibil. Steaua este pe val, si-a castigat principalul atuu, suporterii. Olandezii ataca agresiv, nu recurg la tot felul de tertipuri. Joaca bine la fazele fixe, au foarte multi jucatori ofensivi, dar pot fi surprinsi pe contraatac" - Mihai Stoichita (gsptv).

"Twente este o echipa buna, care a dominat trei ani fotbalul olandez. Au pierdut un jucator, Bryan Ruiz care a plecat pe 17 milioane de euro la Tottenham. Au jucatori foarte buni, se bate pentru suprematie in Olanda. Steaua are un mare avantaj, joaca acasa cu 50 de mii de spectatori si poate obtine un punct. Noi am jucat foarte bine cu ei la Piatra Neamt si puteam sa-i batem. Daca Steaua castiga aici, jocul de la Twente are alte conotatii" - Viorel Hizo (gsptv).

Citeste si

Europa League, programul partidelor din 16-imi:

FC Porto - Manchester City

Ajax Amsterdam - Manchester United

Lokomotiv Moscova - Athletic Bilbao

FC Salzburg - Metalist

Stoke City - Valencia

Rubin Kazan - Olympiacos

AZ Alkmaar - Anderlecht

Lazio - Atletico Madrid

Steaua - Twente

Plzen - Schalke 04

Wisla - Standard Liege

SC Braga - Besiktas

Udinese - PAOK Salonic

Trabzonspor - PSV Eindhoven

Hannover - FC Brugge

Legia - Sporting Lisabona

Programul "optimilor":

Meciul 4 - Meciul 6

Meciul 16 - Meciul 1

Meciul 9 - Meciul 10

Meciul 11 - Meciul 15

Meciul 5 - Meciul 14

Meciul 7 - Meciul 13

Meciul 8 - Meciul 12

Meciul 2 - Meciul 3.

Meciurile din 16-imile Europa League se vor juca pe 16 si 23 februarie 2012.

Steaua va juca prima partida la Bucuresti (16 februarie), in timp ce returul se va desfasura in Olanda (23 februarie).

Cum au aratat urnele la tragerea la sorti:

Capi de serie:

Manchester United, Manchester City,Valencia, Olympiakos, PAOK, Standard Liege, PSV Eindhoven, Sporting Lisabona, Besiktas, Athletic Bilbao, FC Metalist Harkov, FC Brugge, Atletico de Madrid, Schalke, Twente, Anderlecht.

Urna a doua:

Trabzonspor, Ajax, Viktoria Plzen, FC Porto (venite din Champions League), Rubin Kazan, Hannover 96, Legia Varsovia, Lazio, Stoke City, Salzburg, AZ Alkmaar, Braga, Udinese, Steaua, Wisla Cracovia, Lokomotiv Moscova.