Diagonala Nebunilor - traversarea Romaniei in alergare
Initiativa i-a apartinut lui Serban Chiurlea, un inginer electronist in varsta de 42 de ani si unul dintre cei mai buni ultra-maratonisti din Romania.
Dupa ce a alergat citeva din cele mai importante curse din lume, dupa ce a stabilit un nou record romanesc de alergare intr-o cursa de 24 de ore, Chiurlea a decis ca merita incercat si altceva: traversarea Romaniei, in alergare.
Lui i s-au alaturat alti doi alergatori: bucuresteanul Gabriel Solomon, 27 de ani, web-developer si Corin Zinz, un mediesan de 40 de ani, lucrator in constructii. Amandoi cu suficient de multe curse montane si competitii de anduranta la activ. Ei vor fi insotiti pe jumatate de traseu de Daniel Musat, 41 ani.
Caldura infernala a primei zile
Duminica de dimineata, la ora 8, au luat startul din Constanta, din fata Cazinoului. S-a pornit cu mult entuziasm in aceasta competitie sui generis. Celor 3+1 alergatori li s-au adagat alti sapte prieteni care au tinut mortis sa fie alaturi de ei in aceasta prima zi. Plus sase insotitori, extrem de importanti in economia cursei.
Desi a fost cald, extrem de cald s-a alergat intr-un ritm sustinut, cu pauze de hidratare la fiecare 5-6 kilometri. "A fost O zi frumoasa dar foarte calduroasa. A fost greu, de aceea a trebuit sa consumam cantitati uriase de lichide", spune Serban Chiurlea. Cel mai mare pericol l-au reprezentat masinile de pe sosea, in special TIR-urile, care par sa te absoarba in golul de aer creat.
Tot Serban spune: "Am avut si cateva momente de cadere, in care am mers putin - undeva pe la km 50, dar am tras de mine si nu m-am oprit".
Prima etapa, de circa 56.5 km, intre Constanta si Crucea avea sa fie parcursa in circa 7-7.5 ore (pauzele incluse).
Ploaie izbavitoare. Ziua a doua
Dupa caldura si neplacerile cauzate de trafic in prima zi, alergatorii decid sa ia startul mai devreme, la ora 6 de dimineata. Cerul e innorat, dar temperatura placuta. Dupa nici o jumatate de ora incepe sa ploua, iar in scurt timp sunt uzi leoarca. "Totusi, comparativ cu caldura de ieri, ploaia de astazi a fost de o mie de ori mai buna", spune Gabriel Solomon.
Principala problema ramine traficul intens. "Dupa o vreme am invatat si cum sa abordam aceasta problema. Cum vedeam un camion cum ma aplecam putin in fata, imi lasam capul in jos si tineam cu mina de sapca sa nu mi-o zboare. Doar o data am fost pacalit de camioane si curentul de aer mi-a smuls sapca de pe cap. Noroc ca de maine parasim drumul european, altfel as fi dezvoltat sindromul Charlie Chaplin din Modern Times in privinta camioanelor", mai spune Gabriel.
Au aparut totodata primele dureri. Dureri musculare, la nivelul articulatiilor si al spatelui. Niciunul dintre ei nu pare insa capabil sa abandoneze.
A doua etapa, de circa 60 de kilometri, a fost parcursa in circa 7 de ore. Concluzia zilei: e mai bine cind nu e cald.
Hotnews.ro va transmite constant informatii din aceasta cursa-premiera in Romania.
Informatii suplimentare puteti afla de pe http://chiurleasblogspot.com si www.gabrielsolomon.ro

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Probabil e vorba de 60 km in 7 ore ceea ce ar fi mai aproape de adevar.
Oricum felicitari celor care alearga prin tara. Eu am facut traseul Bucuresti Constanta dar pe bicicleta.
In fiecare zi cand vad pe altii cum alearga nu mi se mai pare asa de greu sa dau tura mea de IOR ..
Romanii adevarati sunt burtosii al caror ideal de viata este sa se odihneasca mereu, sa manance mult si sa bea bere. Sa nu uitam ca in satele noastre inca mai e la moda un ancestral ideal de frumusete feminina: femeia frumoasa e femeia grasa si rosie-n obraji.
Cei patru alergatori sunt europeni adevarati si ca europeni adevarati vor fi perceputi ca "ciudati" in aproape toate localitatile rurale si in majoritatea localitatilor urbane pe care le vor strabate.