Site-ul oficial al turneului final al campionatului european aminteste in statisticile sale finale si de echipa nationala a Romaniei, tricolorii fiind echipa nationala cu cele mai putine goluri reusite (alaturi de Franta, Grecia, Austria si Polonia), cu cele mai putine cornere (9) si cu cele mai putine suturi la poarta (33).

In topul celor mai slabe marcatoare, formatia pregatita de Victor Piturca se afla la egalitate cu Franta lui Raymond Domenech (una dintre marile dezamagiri ale EURO), fosta campioana europeana a Greciei, cu Austria (viitoare adversara din preliminariile pentru Mondialul din 2010, si cu Polonia stelistului Golanski.

Romanii sunt "primii" si cand vine vorba de formatiile care au sutat cel mai putin la poarta, Mutu si compania sutand numai de 33 de ori spre portile adverse in 270 de minute (la egalitate cu Suedia lui Zlatan Ibrahimovic).

De asemenea, suntem primii si in topul primelor reprezentative cu cele mai putine cornere de la EURO 2008, cu numai 9 astfel de faze fixe.