​Pentru al doilea Campionat Mondial consecutiv, naționala Germaniei părăsește competiția încă din faza grupelor, iar un astfel de eșec nu putea rămâne fără repercursiuni.

Oliver Bierhoff - managerul echipei naționale de fotbal a GermanieiFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

CM 2022: Ultimele meciuri din optimi - Programul TV al zilei de marți

Germania a terminat pe locul 3 în clasamentul grupei E, la egalitate de puncte cu Spania (4 puncte), grupa fiind câștigată de selecționata Japoniei.

Oliver Bierhoff și-a reziliat contractul cu selecționata Germaniei

Rușinea suferită de echipa condusă de Hansi Flick l-a făcut pe managerul echipei naționale, Oliver Bierhoff, să își dea demisia, asta în condițiile în care mai avea contract până în vara anului 2024.

„Oliver Bierhoff şi DFB s-au pus de acord astăzi (luni) pentru rezilierea contractul său, valabil până în 2024.” - a scris Federația Germană de Fotbal într-un comunicat.

În același comunicat, federația a atașat și mesajul lui Oliver Bierhoff la eliberarea funcției de manager al echipei naționale de fotbal a Germaniei.

„Fotbalul face parte din viaţa mea şi va continua să mă însoţească. A fost o onoare că am putut lucra pentru fotbalul german atât de mult timp. Astfel, eliberez drumul către noi direcții.”

Oliver Bierhoff a făcut parte din staff-ul Germaniei începând din 2004, în diferite roluri, lucrând alături de Juergen Klinsmann (2004-2006), Joachim Loew (2006-2021) şi Hansi Flick (2021-2022).