​Dorin Chioțea, unul dintre moderatorii emisiunilor dedicate Mondialului din Qatar, i-a atacat dur pe șefii Televiziunii Române după ce instituția publică a ales să transmită meciul dintre Germania și Costa Rica pe TVR Info.

Germania, la CM 2022 din QatarFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jurnalistul spune că măsura luată este una „rușinoasă” și că TVR nu și-a respectat publicul cu o asemenea decizie.

În locul Mondialului, pe TVR 1 a fost transmisă o emisiune dedicată Zilei Naționale a României.

Postarea lui Dorin Chioțea în care-l atacă pe Dan Turturică, șeful TVR

„Germania pleaca acasa in urma meciului pe care TVR1 nu l-a avut!

În cea mai emotionanta seara de la CM, cand Japonia conduce Spania si Costa Rica pe Germania, sefii TVR isi bat joc de banul public si transmit pe TVR1 o emisiune cu iz patriotard, trasa de par, cu dialoguri rasuflate tinute pe podele zgariate.

Nu asa se respecta Romania de ziua Țării, doamnelor si domnilor. Tara nu se respecta punand-o pe dra Nadine Vladescu, clienta tuturor ziarelor de la o vreme, sa debuteze fulminant la TVR Cultural din primul minut de emisie.

Nu așa avem grija de munca oamenilor care tin institutia asta in viata. Iar dl PDG care se crede patron si aia din jurui vor ca noi sa tacem si sa inghitim.

Dl Dan Turturica si yesmenii care decid asemenea aberatii au impresia ca au luat institutia pe persoana fizica. Ca sunt stapani, fara sa dea socoteala pt o investitie strategica, aducatoare de audienta. Sa va fie rusine!”.

Seara de joi de la CM 2022 a fost una spectaculoasă: Japonia a revenit de la 0-1 și a învins Spania (2-1), iar preț de câteva minute ibericii au fost eliminați braț la braț cu Germania în momentul în care Costa Rica i-a condus pe nemți cu 2-1. În cele din urmă, trupa lui Hansi Flick s-a impus cu 4-2.

Japonia a câștigat Grupa E, Spania s-a calificat de pe locul al doilea, iar multipla campioană mondială Germania a plecat acasă încă din faza grupelor de la CM 2022.

>> Cum arată tabloul optimilor după calificarea cu mari emoții a Spaniei