Rutierul belgian Wouter Weylandt si-a pierdut viata, luni, in timpul celei de-a treia etape a Turului Italiei (etapa pe care o castigase anul trecut), informeaza presa din Italia. In varsta de 26 de ani, ciclistul de la Leopard-Trek a cazut de pe bicicleta in timpul coborarii de pe Passo del Bocco.

IMAGINE SOCANTA - Wouter Weylandt Foto: captura gazzetta dello sport

Cu 25 km inainte de finalul probei, Weylandt a suferit o cazatura teribila, ramanand inconstient pe sosea. Echipa medicala i-a acordat primul ajutor, i-a facut masaj cardiac si i-a injectat adrenalina. Transportarea sa la spital a intarziat insa 25 de minute deoarece elicopterul nu gasea un loc pentru a ateriza.

La spital, medicii nu au avut altceva de facut decat sa declare decesul: "In ciuda ingrijirilor medicale imediate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva", au spus medicii.

Organizatorii Turului Italiei au anulat ceremoniile pentru prezentarea castigatorului etapei (spaniolul Angel Vicioso) si a noului lider (britanicul David Millar), in semn de respect pentru Weylandt. Wouter Weylandt si-a pierdut viata in a treia etapa a Turului Italiei, etapa pe care o castigase anul trecut.

Accidentul rutierului a fost dat in direct la televizor, insa comentatorii, desi stiau ca belgianul a murit la cateva minute de la cazatura, s-au limitat la a spune ca situatia sa este foarte critica. Dupa ce a fost anuntata familia tanarului ciclist, comentatorii Turului Italiei au confirmat vestea mortii sale.

In trecut, rutierii si-au exprimat in dese randuri ingrijorarea in ceea ce priveste aceasta portiune a soselei pe care s-a produs accidentul belgianului, dar nu s-au produs schimbari.

Ultimul ciclist care a murit intr-un Tur important a fost italianul Fabio Casartelli, care si-a pierdut viata in timpul Turului Frantei din 1995.

ATENTIE, IMAGINI SOCANTE: