Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastica, Nicolae Forminte, a mentionat la revenirea in tara de la CE de la Birmingham ca acesta "a fost cel mai greu European", deoarece "aceasta generatie nu avea incredere in ce poate sa faca". Amelia Racea, sportiva care a adus singura medalie de aur a senioarelor la competitia de la Birmingham s-a declarat fericita pentru obtinerea unei medalii pentru care a muncit noua ani.

"Sunt fericita pentru aceasta medalie, am muncit noua ani pentru ea. De acum imi doresc sa fiu sanatoasa si sa pot sa-mi fac treaba cat mai bine. Medalia de la europene imi da mult mai multa incredere", a spus Amelia Racea la revenirea in tara. (Mediafax)

"Ma bucur foarte mult pentru medalia de la barna. Daca executam elementele mai bine as fi avut sanse mai mari sa iau aurul, dar, pentru inceput, e bun si acest bronz. Am mai multa incredere de acum si sper sa particip si la mondiale", a mentionat si Raluca Haidu.

''A fost cel mai greu European pentru mine pana in momentul de fata, pentru singurul motiv ca aceasta generatie nu avea incredere in ce poate sa faca. Probabil ca si evolutia ezitanta din finala pe echipe, s-a datorat tocmai acestui lucru. Sunt mai multe plusuri, mai multe minusuri, care urmeaza sa fie analizate. Sa vedem ce putem face. A mai trecut un concurs, ramane sa ne pregatim pentru mondiale. Prea multe de spus nu sunt. Daca eu am sau nu incredere in aceste fete este mai putin important. Important este daca ele au capacitatea sa se autodepaseasca. Gimnastica din ziua de azi e atat de complexa, incat este greu s-o definesti. Eu sper din suflet sa aiba capacitatea, sa ma ajute sa le ajut, sa-mi inchei cariera de antrenor cu bine'', a declarat Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului de senioare. (Tvr)

Campioana europeana in 2008, Romania a obtinut medalia de bronz la concursul pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastica feminina de la Birmingham (Marea Britanie). La finalele pe aparate, Amelia Racea a adus Romaniei medalia de aur la barna, Raluca Haidu a cucerit bronzul la acelasi aparat, iar Diana Chelaru a obtinut medalia de bronz la sol.

Tricolorele junioare au obtinut argint la concursul pe echipe, Larisa Iordache a devenit campioana europeana la barna si medaliata cu bronz la individual compus, iar Diana Bulimar a ocupat ultima treapta a podiumului la paralele.