Mai sunt sase luni, dar e cert ca in octombrie la Bucuresti se va organiza un maraton international. Editia a doua a Bucharest City Marathon, va avea loc pe 18 octombrie si va sta sub semnul promovarii miscarii si a unui mod de viata ecologic.

“Am convingerea ca bucurestenii si alaturi de ei toti romanii sunt adeptii unui mod de viata sanatos; alergarea te mentine in forma si te ajuta sa elimini stresul. Alergatorii devin oameni mai puternici si stapini pe sine“, a declarat Valeria Racila van Groningen, presedinta Asociatiei Bucharest Running Club, organizatoare a maratonului.

In acest an, Bucharest City Marathon este acreditat international, de catre Asociatia Internationala a Maratoanelor si Crosurilor Stradale (AIMS), intrind in fine pe harta celor mai importante competitii de acest gen. Totodata, in aceeasi zi se va desfasura campionatul national de maraton.

Cursa clasica de maraton, pe distanta de 42,195 km va fi insotita de mai multe categorii de curse: semi-maraton (pe distanta de 21,095km), cursa populara – pe distanta de patru kilometri, cursa copiilor – pe distanta de 1 kilometru si cursa corporate – alergarea distantei maratonului in stafeta de patru persoane. In premiera, maratonul va putea fi parcurs si de persoanele cu dizabilitati, in carucioare cu rotile.

Traseul cursei este cea de anul trecut si trece prin centrul Bucurestiului, iar "bucla" care se va alerga de patru ori: Palatul Parlamentului- Piata Alba Iulia-Piata Unirii-Universitate-Piata Romana-Piata Victoriei-Calea Victoriei-Splaiul Dambovitei-Opera Romana-Pod Cotroceni-Piata Unirii-intoarcere la Palatul Parlamentului.

Premiile acordate sunt consistente, numai la maraton suma ce urmeaza sa fie primita de castigator este de 10 mii de euro. Valeria Racila spune ca este aproape sigur ca si anul acesta la competitie vor participa atleti de top, din tari precum Kenya, Etiopia etc.

Racila spera ca si numarul alergatorilor la toate cursele sa il depaseasca consistent pe cel de anul trecut (circa 3500 de participanti)

Totodata, anul acesta Bucharest City Marathon isi propune sa se asocieze cu programe sociale si ecologice: primele astfel de actiuni sunt cele umanitare derulate de Hospice Casa Sperantei si cele ecologice derulate de Viitor Plus prin programul “adopta un copac”; fiecare alergator poate sa devina “parintele adoptiv” al unui copac pe care-l va putea planta el insusi.

Detalii despre competitia de la Bucuresti, inscriere, taxe de participare se pot afla de pe site-ul www.bucharestcitymarathon.com