Dupa cinci ani de asteptare, Ivica Kostelic a castigat, pentru a 9-a oara, cursa de Cupa Mondiala la slalom - Alta Badia. Croatul a fost mai rapid cu 20 de sutimi de secunda decat schiorul clasat pe locul doi, francezul Grange. De altfel, cu un timp de un minut si 39.83 de secunde, Kostelic i-a invins pe doi dintre specialistii probei de slalom: Jean-Baptiste Grange si pe campionul olimpic Benjamin Raich.

"Am asteptat multa vreme ca sa mai castig un slalom din nou. Sincer, cand am auzit cum a reactionat publicul dupa ce Grange a ajuns la finish, am stiut ca va fi foarte greu sa-l depasesc, dar am facut o cursa buna si titlul e al meu", a spus croatul de 29 de ani la finalul cursei.

Urmatoarea cursa din Circuitul masculin se va desfasura tot in Italia, pe 28 decembrie la Bormio, dar fara castigatorul de la Alta Badia. Kostelic isi pastreaza fortele pentru cursa de slalom de la Zagreb, pe 6 ianuarie. "Am terminat pe podium anul trecut la Zagreb, dar sa urc pe castig la mine acasa ar fi fantastic".