Lucian Bute ar putea sustine in Romania urmatorul meci, in fata compatriotilor sai, care se lauda cu centura boxerului de parca ar fi contribuit si ei cu ceva, desi de sambata dimineata in Romania se tot stramba din nas. Ne-am nascut ipocriti, da! In aceasta tara se cultiva pamantul de pe vremea tracilor, dar noua ne place sa semanam venin ca sa culegem ura. Ne-ar placea sa ne punem centura IBF la pantaloni, sa ne uitam in oglinda si sa ne dam mari cu ea la munca, de-aceea ne-am suparat pe Bute ca nu a facut spectacol in ultima repriza. Era sa ne piarda noua centura noastra nationala. Ne-am speriat si noi de dimineata, am inceput prost weekendul.

Poate ca Bute trebuia sa danseze ca Michael Jackson in ultima repriza in fata lui Andrade, sa scoata vocalize, sa faca si niste piruete, eventual cu o mana sa tina garda si cu cealalta sa semneze autografe, numai ca sa ne convinga pe noi ca merita sa castige. Dar nu, pe langa pumnii pe care si i-a luat de la mexican, Bute a mai primit cativa si de la noi, care am inceput sa comentam de zor - oameni fara ocupatie - de ce Bute a cazut in ultima repriza. Noi, care am luat in cap numai castane de la parinti cand faceam pozne in copilarie, sau plangeam de mama focului cand ne lovea o minge in cap in curtea scolii.

Nici Bute nu stie de ce nu a mai putut sa se tina pe picioare, desi a condus magistral ostilitatile in 11 reprize, dar asta poate ca e treaba lui, nu a noastra. Si apropo, arbitrul nu a tras cu Bute (asta a spus-o presedintele IBF) asa cum ne-am trezit noi sa facem pe corectii. Noi, care zi de zi visam numai corectitudine, iar sintagma "mica intelegere" am imprumutat-o probabil de la nemti. Oare am incercat vreodata sa slabim o jumatate de kilogram asa cum face un boxer inaintea unui meci? Pai la noi la munca nu se cere limita de greutate, dar stim sa lovim numai sub centura.

De ce ar vrea Bute sa boxeze in fata romanilor? Omul a luptat pentru centura si nicio televiziune nu s-a deranjat sa transmita meciul. Pentru ce sa boxeze aici? Doamne fereste sa lupte si sa piarda in fata noastra. Din cauza lui n-am mai avea centura care ne tine noua nadragii si ne ascunde burtile.