Ciclistul român Vlad Dascălu a obținut locul al treilea, duminică, în proba de cross-country olimpic din cadrul Cupei Mondiale de mountain bike de la Petropolis (Brazilia).

Vlad DascaluFoto: ESPA Photo Agency / Zuma Press / Profimedia

Elveţianul Nino Schurter a ocupat primul loc în proba de cross-country olimpic, cu timpul de 1 h 26 min 52 sec, fiind urmat de francezul Maxime Marotte, 1 h 26 min 52 sec, şi de Vlad Dascălu, 1 h 26 min 55 sec.

În urmă cu o săptămână, Dascălu obținuse locul al doilea la concursul CIMTB Michelin, desfăşurat tot la Petropolis.

Dascălu (Trek Factory Racing XC), clasat pe șapte la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de cross-country, a urcat pe locul cinci în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 1.421 de puncte, conform Agerpres.

Eduard Novak l-a felicitat pe Vlad Dascălu

„Un rezultat de excepție, la finalul unei curse strânse, în care a plecat la start de pe poziția 29, avansând treptat și preluând conducerea în turul al 5-lea. Turul 6 a fost decisiv, iar pozițiile pe podium s-au stabilit în urma unei lupte în care balanța a fost înclinată de experiență.

La doar 24 de ani, Vlad a fost deja Campion European și Campion Mondial U23 la mountain bike cross-country în anul 2019, aducând primul titlul mondial pentru România la această disciplină. Ne-a reprezentat apoi la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, unde s-a clasat pe poziția a 7-a. Rezultate spectaculoase, care îmi dau certitudinea că Vlad are în față un viitor glorios în ciclism. Sunt mândru de el și îl felicit din tot sufletul!” - Eduard Novak, ministrul Sportului.