​Polonezul Tomasz Marczynski (Lotto Soudal) a castigat etapa a sasea din Turul Ciclist al Spaniei, desfasurata pe traseul Villareal – Sagunto, cu o distanta de 204,4 km, dupa ce a terminat in 4h47’02”. Acesta a castigat sprintul din finalul etapei, fiind urmat de compatriotul sau, Pawel Poljanski (Bora - Hansgrohe) si spaniolul Enric Mas Nicolau (Quick – Step Floors).

Tomasz Marzynski (Lotto Soudal)Foto: lavuelta.com

Chris Froome a ramas purtatorul tricoului rosu (lider al clasamentului general) dupa o etapa in care au predominat grupurile de evadati. Etapa a avut cinci catarari, dintre care patru de categoria a treia si una de categoria a doua.

Dupa 50 de km din cursa, 37 de rutieri au reusit sa se desprinda de pluton, printre care Enric Mas, Matteo Trentin (Quick – Step Floors), Jose Rojas si Marc Soler (Movistar Team), Pawel Poljanski (Bora-Hansgrohe), Davide Villella (Cannondale Drapac), Tomasz Marczynski (Lotto Soudal), Dani Navarro (Cofidis), Bob Jungels (Quick – Step Floors), Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale), Darwin Atapuma, Jan Polanc (UAE Team Emirates), Guillaume Bonnafond (Cofidis), Luis Leon Sanchez si Alexey Lutsenko (Astana).

Prima catarare a zilei, Alto de Alcudio de Veo, de categoria a treia, a fost castigata de Davide Villella (Cannondale Drapac), acesta a fost urmat de Clement Chevrier (AG2R La Mondiale), cu 2 puncte, si Axel Domont (AG2R La Mondiale), cu 1 punct.

Evadatii au avut un avans de 2 minute inaintea celei de-a doua catarari, Puerto de Eslida, de categoria a treia. Multi dintre acestia au suferit in timpul catararii, Alexey Lutsenko (Astana), Matteo Trentn (Quick Step Floors), , Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale), Tom Scully (Cannondale Drapac), Marco Haller (Katusha-Alpecin), Arnaud Courteille (FDJ) si Guillaume Bonnafond (Cofidis) fiind prinsi din urma de catre pluton.

A doua catarare l-a regasit tot pe Davide Villela drept invingator, acesta obtinand alte 3 puncte in clasamentul cataratorilor. Darwin Atapuma (UAE Team Emirates) si Maxime Monfort (Lotto Souldal), au fost cei care au completat podiumul catararii.

Jose Goncalves (Katusha-Alpecin) este al optulea ciclist care abandoneaza Turul Spaniei in urma unui accident.

A treia catarare, Alto de Chirivilla, de categoria a treia, a fost castigata de Darwin Atapuma, fiind urmat de Davide Villella si Maxime Monfort.

“Catararile sunt doar de categoria a treia, dar toate iti aduc puncte importante in clasamentul cataratorilor”, a declarat Villella pentru site-ul oficial al competitiei inaintea etapei.

Doi dintre rutieri au incercat sa se desprinda de restul evadatilor, insa au fost prinsi in cea de-a patra catarare a zilei, Puerto del Oronet, de categoria a treia. Darwin Atapuma a castigat alte 3 puncte, fiind urmat de Jarlinson Pantano (Trek – Segafredo) si Pawel Poljanski (Bora – Hansgrohe).

Coechipierii lui Alberto Contador au setat un tempo foarte ridicat in fruntea plutonului si au redus avansul evadatilor. Cu 2 km inaintea ultimei catarari, Contador a declansat un atac, lui alaturandu-se doar Jarlinson Pantano, Chris Froome, Tejay Van Garderen, Carlos Betancur si Jan Polanc.

Ultima catarare a zilei, Puerto del Garbi, de categoria a doua, a avut loc cu 36,4 km inainte de final. Aceasta a fost castigata de Tomasz Marczynski (Lotto Soudal), care a obtinut 5 puncte, fiind urmat de Enric Mas, cu 3 puncte si Pawel Poljanski, cu 1 punct.

Enric Mas, Tomasz Marczynski si Pawel Poljanski s-au aflat in fruntea cursei pana la finalul acesteia, fiind urmati de Kelderman, Barguil si Oomen. Grupul favoritilor a pastrat o distanta constanta de 30 de secunde in urma celor din frunte.

Pawel Poljanski a castigat sprintul intermediar din Sagunto, Tomasz Marczynski a ajuns al doilea, iar Enric Mas, al treilea.

Tejay Van Garderen a suferit mai multe cazaturi de-a lungul cursei, ultima cu 3 km inainte de final, insa a reusit sa termine cursa odata cu grupul favoritilor.

Tomasz Marczynski (Lotto Soudal) a sprintat catre victorie, depasindu-I pe Pawel Poljanski si Enric Mas. Urmaritorii acestora, Luis Leon Sanchez si Jan Polanc, nu au reusit sa ii prinda din urma, terminand cursa la 8 secunde distanta.

A saptea etapa a Turului Spaniei se va desfasura vineri, pe traseul Lliria – Cuenca, cu o distanta de 207 km.

Clasamentul etapei

1. MARCZYNSKI Tomasz (LOTTO SOUDAL) 04h47’02” B: 12”

2. POLJANSKI Pawel (BORA – HANSGROHE) +00’00” B: 09”

3. MAS NICOLAU Enric (QUICK – STEP FLOORS) +00’00” B: 05”

4. SANCHEZ Luis Leon (ASTANA PRO TEAM) +00’08”

5. POLANC Jan (UAE TEAM EMIRATES) +00’08”

6. BARGUIL WARREN (TEAM SUNWEB) +00’26”

7. VISCONTI Giovanni (BAHRAIN MERIDA) +00’26”

8. FROOME Christopher (TEAM SKY) +00’26”

9. ARU Fabio (ASTANA PRO TEAM) +00’26”

10. HAIG Jack (ORICA – SCOTT) +00’26”

Clasamentul general (tricoul rosu)

1. FROOME Christopher (TEAM SKY) 22h54’38”

2. CHAVES RUBIO Johan Esteban (ORICA – SCOTT) +00’11”

3. ROCHE Nicolas (BMC RACING TEAM) +00’13”

4. NIBALI Vincenzo (BAHRAIN MERIDA) +00’36”

5. DE LA CRUZ MELGAREJO David (QUICK – STEP FLOORS) +00’40”

6. ARU Fabio (ASTANA PRO TEAM) +00’49”

7. YATES Adam (ORICA – SCOTT) +00’50”

8. WOODS Michael (CANNONDALE DRAPAC) +01’13”

9. YATES Simon (ORICA – SCOTT) +01’26”

10. KELDERMAN Wilco (TEAM SUNWEB) +01’28”

Clasamentul pe puncte (tricoul verde)

1. TRENTIN Matteo (QUICK – STEP FLOORS) 49 pts

2. NIBALI Vincenzo (BAHRAIN MERIDA) 31 pts

3. LUTSENKO Alexey (ASTANA PRO TEAM) 29 pts

4. THEUNS Edward (TREK – SEGAFREDO) 28 pts

5. FROOME Christopher (TEAM SKY) 28 pts

Clasamentul cataratorilor (tricoul alb cu buline albastre)

1. VILLELLA Davide (CANNONDALE DRAPAC) 38 pts

2. ATAPUMA HURTADO Jhon Darwin (UAE TEAM EMIRATES) 12 pts

3. MAS BONET Luis Guillermo (CAJA RURAL-SEGUROS RGA) 11 pts

4. GENIEZ Alexandre (AG2R LA MONDIALE) 10 pts

5. DE GENDT Thomas (LOTTO SOUDAL) 10 pts

Clasamentul combinatei (tricoul alb)

1. FROOME Christopher (TEAM SKY) 13 pts

2. CHAVES RUBIO Johan Esteban (ORICA – SCOTT) 29 pts

3. ROCHE Nicolas (BMC RACING TEAM) 40 pts

4. MARCZYNSKI Tomasz (LOTTO SOUDAL) 49 pts

5. BARDET Romain (AG2R LA MONDIALE) 82 pts

Clasamentul pe echipe

1. ASTANA PRO TEAM 68h11’35”

2. ORICA – SCOTT +01’59”

3. UAE TEAM EMIRATES +02’56”

4. TEAM SKY +04’07”

5. TEAM SUNWEB +05’19”

Turul Spaniei se desfasoara in perioada 19 august – 10 septembrie, cele 21 etape avand o distanta totala de 3297,7 km. In Romania, competitia poate fi urmarita pe Eurosport.