Fosta campioana olimpica Laura Badea a fost aleasa, miercuri, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Scrima. Ea a castigat cu un total de 32 de voturi, in timp ce al doilea candidat la sefia forului, Marius Florea, actualul secretar general, a primit 18 voturi, informeaza News.ro.

Laura BadeaFoto: frscrima.ro

La Adunarea Generala au participat 51 de membri, un vor fiind anulat.

In varsta de 47 de ani, Badea ii succede în functie lui Mihai Covaliu, care a fost ales, la 15 noiembrie 2016, presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Covaliu si ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, au fost prezenti la Adunarea Generala de miercuri.

Laura Badea a castigat medalia de aur la floreta individual si cea de argint cu echipa Romaniei la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996 si medalia de bronz la JO de la Barcelona, din 1992, tot cu echipa. Ea a obtinut doua medalii cu aur la Campionatele Mondiale, de la Atena, din 1994, si de la Haga, din 1995, cu echipa Romaniei, respectiv la individual. In palmaresul Laurei Badea mai figureaza patru titluri de campioana europeana. In prezent, este director al Academiei Olimpice Romane.