Judoka Daniel Natea a castigat, duminica, medalia de aur la categoria plus 100 de kilograme, la Grand Prix Zagreb, primul turneu din calendarul IJF dupa Jocurile Olimpice de la Rio, unde au participat 15 sportivi romani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daniel Natea s-a calificat in semifinale dupa o singura lupta in grupa A, cu slovenul Vito Dragici, iar in penultimul act Natea l-a invins pe belgianul Benjamin Harmegnies.

In finala categoriei plus 100 de kilograme, Daniel Natea s-a impus in fata germanului Sven Heinle.

Romania a aliniat 15 sportivi la Grand Prix Zagreb, iar cea mai buna clasare, in afara lui Daniel Natea, a fost cea a sportivei Larisa Florian (locul 5 la categoria 52 de kilograme). Larisa Florian a pierdut meciul pentru medalia de bronz cu Kelly Edwards (Marea Britanie).

Romania a mai fost reprezentata la Zagreb de Vlad Luncan (cat. 60 kg), Catalin Mircea Minzateanu, Remus Lazea (ambii la cat. 66 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg), Elemer Szocs, Vlad Visan (ambii la cat. 81 kg), Cristian Bodirlau (cat. 90 kg), Valentin Radu (cat. 100 kg), Mircea Croitoru (cat. +100 kg), Ioana Matei, Alexandra Popa (ambele la cat. 48 kg), Stefania Adelina Dobre (cat. 57 kg), Lorena Podelenczki (cat. 70 kg).

Medalile de aur au fost recompensate cu cate 3.000 de dolari (din care 600 de dolari pentru antrenorul sportivului castigator), cele de argint cu cate 2.000 de dolari (400 dolari pentru antrenor), iar cele de bronz cu cate 1.000 de dolari (200 dolari pentru antrenor).