Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS ) a respins, marti, apelul sportivilor paralimpici din Rusia impotriva suspendarii de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (7-18 septembrie), iar presedintele Vladimir Putin a criticat dur aceasta decizie, informeaza Agerpres.

Vladimir PutinFoto: Agerpres / Tanjug

''Decizia de descalificare a sportivilor nostri paralimpici este in afara oricarui act de corectitudine, moralitate si umanitate'', a declarat Putin, cu ocazia primirii, la Kremlin, a sportivilor rusi medaliati la JO de la Rio de Janeiro, scrie AFP, citata de Agerpres.

In 7 august, Comitetul International Paralimpic anuntase ca Rusia a fost exclusa de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, in urma scandalurilor de dopaj organizat, insa sportivii rusi au facut apel la TAS.

Spre deosebire de Comitetul International Olimpic (CIO), care a decis sa-i autorizeze pe sportivii rusi sa participe la JO de la Rio in anumite conditii, CIP a ales excluderea totala a Rusiei de la Jocurile Paralimpice de la Rio.

Hotararea adoptata a starnit un val de critici si acuze din partea oficialitatilor ruse, insa a fost sustinuta si apreciata de organismele sportive internationale.

"Decizia luata ne intareste convingerea asupra faptului ca dopajul nu-si are catusi de putin locul in sportul paralimpic. Ne exprimam simpatia pentru sportivii rusi care vor rata Jocurile Paralimpice. Este o zi trista pentru miscarea paralimpica dar si, speram, un nou start. Speram ca aceasta decizie va servi drept catalizator pentru o schimbare in Rusia", declara, marti, presedintele Comitetului International Paralimpic (CIP), Philip Craven, intr-un comunicat.