​Belgianul Dirk Van Tichelt, care a cucerit medalia de bronz in concursul de judo de la Jocurile Olimpice de la Rio, la categoria 73 kg, a fost, luni seara, victima unei agresiuni pe plaja Copacabana, transmite lequipe.fr. Sportivul incerca sa recupereze de la un hot telefonul colegului sau, dar in timpul urmaririi o alta persoana l-a lovit in fata.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Telefonul partenerului sau de antrenament a fost furat, iar Dirk a fugit dupa hot. O alta persoana l-a lovit in fata in timp ce urmarea hotul. Politia era la fata locului, iar Dirk a depus o plangere. Apoi, el a mers la spital pentru un control, dar nu a suferit nimic grav", a declarat agentiei AFP directorul de comunicatii al Comitetului Olimpic Belgian, Luc Rampaer, informeaza lequipe.fr.

Van Tichelt a revenit, marti, la Arena Carioca 2 pentru a-si face poza cu medalia si ochiul sau invinetit. De la inceputul primelor Jocuri Olimpice organizate in America de Sud, mai multe delegatii straine au fost victime ale agresiunilor si furturilor. Sambata trecuta, ministrul Educatiei din Portugalia, Tiago Brandao Rodrigues, a fost atacat cu un cutit in Ipanema, unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Rio.