Secretarul general si trezorierul Federatiei Romane de Ciclism au dus la sediul Politiei Romane o sacosa in care se aflau 350.000 de lei, suma pe care cei doi au recunoscut ca au delapidat-o din bugetul institutiei, informeaza Mediafax.

CiclismFoto: HotNews / DP

Secretarul general Vasile Selegean si trezorierul Bogdan Floares au dus la Directia de Investigarea Fraudelor din cadrul Politiei Romane, miercuri seara, o sacosa in care se aflau 350.000 de lei, bani pe care cei doi ar fi recunoscut ca i-au delapidat din bugetul institutiei.

Cu toate ca si-au recunoscut faptele si au acoperit o parte din prejudiciu, cei doi au fost retinuti de politisti pentru 24 de ore, pentru abuz in serviciu, delapidare, fals sub semnatura privata si uz de fals.

Selegean si Floares fusesera ridicati si dusi la audieri, marti, insa au fost lasati sa plece. Miercuri, cei doi au fost chemati din nou, pentru audieri, la sediul Politiei Romane, unde au adus 350.000 de lei, intr-o sacosa.

"Prejudiciul total a fost stabilit la 650.000 de lei, însa 350.000 reprezinta banii delapidati de cei doi, iar restul sumei reprezinta prejudiciul adus bugetului de stat", spun surse apropiate anchetei.

Politistii Directiei de Investigarea Fraudelor au descins, marti, la sediul Federatiei Române de Ciclism, in dosarul ce vizeaza o presupusa fraudare a banilor alocati pentru deplasarea lotului national la un campionat mondial organizat in SUA.