​Aflat in linie dreapta cu pregatirea inainte de Jocurile Olimpice de la Londra, Octavian Bellu a vorbit intr-un interviu pentru HotNews despre planurile echipei nationale de gimnastica feminina a Romaniei pentru competitia gazduita de Londra. "Speram in medalii la Olimpiada. Cate vor fi, de ce culoare sau daca vor fi, vom vedea la fata locului. Oricum, echipa a dovedit ca este capabila sa se lupte pentru medalii. Daca fetele isi vor face treaba, atunci vor veni si rezultatele", a precizat Bellu pentru HotNews.ro.

Foto:

Despre evolutia senzationala de la Europene

"Sincer, nu ma asteptam la atat de multe medalii la Campionatul European. Vreau insa sa stiti ca noi nu ne pregatim pentru un numar de medalii, noi ne-am pregatit pentru Campionatele Europene. Conjunctura, forma de moment a sportivului, factorii care pot influenta intr-un fel sau altul la fata locului, realizeaza clasamentul. In plus, a contat valoarea noastra, valoarea adversarilor, este o intreaga bucatarie la o astfel de competitie. Noi ne bucuram ca fetele si-au realizat planul de pregatire".

Despre urmatoarea perioada de pregatire

"Avem un plan bine stabilit, speram sa-l ducem cu bine pana la Olimpiada. Fetele au avut teme de rezolvat pentru acest European, acum ca au iesit si medalii este foarte bine. Ma bucur ca ne aflam in grafic. Acest Campionat European este un balon de oxigen, este un mod de a privi Olimpiada cu mai multa incredere, noi incercam sa le tinem cu picioarele pe pamant, ce a fost la Bruxelles a trecut. Am avut un adversar traditional la Europene, acesta fiind Rusia".

Despre adversarii de la Olimpiada

"Rusii s-au dovedit de la o zi la alta mai puternici la Europene, iar la Olimpiada ganditi-va ca vor veni Statele Unite si China. In plus, sunt sigur ca Rusia va avea o alta fata la Londra. Concursul va fi mult mai greu. Reincepem pregatirea cu toata increderea, mai sunt multe lucruri de pus la punct. Din pacate, vom avea concursuri foarte putine pana la Jocurile Olimpice.

Despre concursurile pe care fetele le vor mai avea pana la JO

"Vom avea un patrulater la Bucuresti cu echipele Germaniei, Italiei si Frantei. Vom mai avea concursurile individuale de la Cupa Mondiala, spre exemplu la Gent, Osiek sau Maribor. Acestea vor fi insa mai putin interesante din punct de vedere al omogenizarii unei echipe. Vom participa doar daca servesc pregatirii si daca ne sunt utile pentru fetele care au mai putina experienta sau pentru cele care vor sa incerce combinatii noi. Vom incerca sa crestem valoarea exercitiilor si a notei de executie, astfel incat se ne prezentam onorabil la Olimpiada".

Despre obiectivul de la Jocurile Olimpice

"In niciun caz nu vom pune presiune pe fete discutand asa cum se obisnuieste la noi despre un anumit numar de medalii. La fata locului lucrurile vor sta cu totul altfel decat la Bruxelles. Noi speram ca fetele sa-si faca treaba, iar daca ele isi vor face treaba, atunci ca o consecinta logica vor veni si medaliile. Cate vor fi, de ce culoare sau daca vor fi, vom vedea la Londra. Oricum, echipa a dovedit ca este capabila sa se lupte pentru medalii. Speram ca la Jocurile Olimpice sa nu-i dezamagim pe toti cei care au asteptari mari de la noi", a declarat Octavian Bellu pentru HotNews.ro.

Mariana Bitang: "Obiectivul pentru Londra? Sa mergem bine"

"Nu ma asteptam la atatea medalii, ma asteptam doar ca fetele sa-si faca treaba. In toate concursurile pregatitoare ele au mers bine, iar in principiu pregatirea era in grafic. Cate medalii urma sa castigi, asta nu ai de unde sa stii niciodata. Ce urmeaza pentru fete? Alta pregatire, la noi este din categoria non-stop pregatire.

In gimnastica, nu ne permitem nici macar cateva zile de pauza. Este genul de sport in care nu ai voie la prea multa relaxare. Se adauga kilogramele urgent, iar deja lucrurile nu mai sunt la fel. Se poate pierde extrem de repede acel stereotip, iar acest stereotip nu este deloc natural.

Vom mai avea un concurs pregatitor pana la Jocurile Olimpice, iar aici am rugamintea la dumneavoastra presa se ne sprijiniti. Va fi un patrulater care va avea loc la inceputul lunii iulie, cu doar doua saptamani inainte de plecarea spre Londra.

Din pacate, sunt foarte putine competitii internationale. Romania a organizat atat de rar o competitie, incat acum cand au auzit ca se va tine la noi, toti vor sa vina. Speram sa putem avea capacitatea organizatorica si sa gasim fondurile necesare pentru o asemenea competitie. 70.000 de euro va fi podiumul pe care vom organiza concursul. Obiectivul pentru Jocurile Olimpice? Sa mergem bine" - Mariana Bitang pentru HotNews.ro.

Romania, medalii la CE:

- aur pe echipe, aur la sarituri (Sandra Izbasa), aur la barna (Catalina Ponor), argint la barna (Larisa Iordache), aur la sol (Larisa Iordache), argint la sol (Catalina Ponor).

Fetele pregatite de Mariana Bitang si Octavian Bellu vor intra in competitia de la Jocurile Olimpice pe 29 iulie, in subdiviziunea a cincea, primul aparat fiind solul.

Concursul individual-compus feminin va incepe pe 2 august. Finalele pe aparate vor avea loc in intervalul 5-7 august 2012. Pretul tichetelor pentru intrecerile de la Jocurile Olimpice vor incepe de la suma de 20 de lire sterline.