Premierul Victor Ponta le-a primit, miercuri, la Palatul Victoria pe componentele echipei feminine de gimnastica a Romaniei. Fetele lui Octavian Bellu au fost felicitate pentru medaliile cucerite la Campionatul European (patru de aur si doua de argint). "Rezultatele gimnasticii reprezinta cat 1000 de spoturi pe diverse televiziuni", a declarat Victor Ponta.

Campioane continentale: Sandra Izbasa, Catalina Ponor, Larisa Iordache, Raluca Haidu, Diana BulimarFoto: Agerpres

Guvernul a anuntat ca va dubla, in sedinta de miercuri, toate primele pe care le va primi echipa feminina de gimnastica a Romaniei, pentru a da un semnal atat in ceea ce priveste recompensarea performantei, cat si in perspectiva Jocurilor Olimpice.

"Va felicit pentru tot ceea ce ati facut la Campionatul European. Trebuie sa fii foarte bun si foarte talentat pentru a castiga, este si cazul acestor fete. Rezultatele gimnasticii reprezinta cat 1000 de spoturi pe diverse televiziuni. Sunt un impatimit fan al performantei si al sportului. Mi-as dori ca anul acesta la JO sa ne faceti la fel de fericiti. Pentru mine este o deosebita onoare ca ne-am intalnit astazi.

"M-am uitat destul de putin la competitie, in primul rand pentru ca nu ma pricep foarte tare. Probabil ca voi merge la Olimpiada. Mi-as dori sa avem asigurate toate obligatiile privind primele, vreau sa ne dea o gaura cat mai mare in buget. Nu a fost o mare problema sa dublam niste prime. Sunt fan al sportului, nu doresc sa fur din imaginea acestor fete. Catalina Ponor va fi angajat al Ministerului de Interne, urmand sa fie subinspector" - Victor Ponta.

"De fiecare data am simtit onoarea de a ma afla la Palatul Victoria. Sportul poate atrage atentia prin rezultatele sale. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi, chiar si atunci cand nu prea eram vizibili. Fac un apel pe aceasta cale la guvernanti sa aiba grija ca sportul sa nu ajunga in criza precum celelalte domenii" - Octavian Bellu.

Romania, medalii la CE:

- aur pe echipe, aur la sarituri (Sandra Izbasa), aur la barna (Catalina Ponor), argint la barna (Larisa Iordache), aur la sol (Larisa Iordache), argint la sol (Catalina Ponor).

Fetele pregatite de Mariana Bitang si Octavian Bellu vor intra in competitia de la Jocurile Olimpice pe 29 iulie, in subdiviziunea a cincea, primul aparat fiind solul.

Concursul individual-compus feminin va incepe pe 2 august.Finalele pe aparate vor avea loc in intervalul 5-7 august 2012. Pretul tichetelor pentru intrecerile de la Jocurile Olimpice vor incepe de la suma de 20 de lire sterline.