Didier Cuche a castigat, sambata, coborarea de la Kitzbuehel (contand pentru Cupa Mondiala de Schi), elvetianul de 37 de ani trecandu-si in cont victoria cu numarul cinci a carierei, informeaza Reuters. Cuche si-a anuntat retragerea din activitatea competitionala la finalului sezonului in curs.

Didier Cuche Foto: AGERPRES

Didier a bifat sambata a-19-a victorie din Cupa Mondiala de Schi. Cronometrat cu 1 minut 13 secunde si 28/100, Cuche a fost urmat de Romed Baumann si Klaus Kroell (ambii din Austria).

De-a lungul timpului, Cuche s-a impus la Kitzbuehel in anii 1998, 2008, 2010, 2011 si 2012 - record al coborarii.

"A fost exact precum intr-un film de la Hollywood. Am anuntat ca ma retrag, iar imediat dupa am reusit o victorie superba. Nu ma asteptam la un asemenea final fericit. Inainte de start mi-am spus: asta este ultima ta aparitie aici (n.r. la Kitzbuehel), asa ca trebuie sa fii mandru de tine. Nu am tinut cont de latura emotionala, m-am concentrat doar pe cursa", a declarat Didier Cuche.

Sportivul elvetian a fost aplaudat la scena deschisa de aproximativ 40.000 de spectatori, printre acestia aflandu-se si cunoscutii Arnold Schwarzenegger si Niki Lauda (fost campion in F1).