Robin Soderling a obtinut prima victorie de la actuala editie a Turneului Campionilor, pastrandu-si in viata sansele de calificare in semifinale. Suedezul, favoritul numarul patru al competitiei, l-a invins, marti seara, in minim de seturi pe spaniolul David Ferrer, cu un dublu 7-5. Soderling va juca meciul decisiv pentru calificarea in faza urmatoare in fata lui Roger Federer, jucator care il conduce in intalnirile directe cu 14-1.

Soderling, prima victorie la Turneul Campionilor 2010Foto: Reuters

Atat Soderling, cat si Ferrer veneau dupa o infrangere in meciul de debut al Grupei B, de la Turneul Campionilor. Un break in game-ul al 12-lea i-a asigurat suedezului primul set in confruntarea directa cu spaniolul. In setul secund, suedezul putea inchide meciul mai devreme, cand servea pentru meci, la 5-3.

Dar Ferrer l-a surprins pe Soderling fructificand singura sansa de break avut in acest meci. Suedezul a reusit sa-i mai ia o data serviciul lui Ferrer si s-a impus la final cu 7-5, 7-5.

Robin Soderling: "A fost un meci bun. Am servit bine, in special in primul set. Dar a fost un meci strans, doua seturi cu adevarat grele. Sunt norocos ca am castigat. Inca simt ca mai am multe lucruri de imbunatatit. Sa speram ca voi putea face asta. Aceasta a fost o victorie foarte importanta pentru ca acum am cel putin o sansa sa ma calific in semifinale".

David Ferrer: "Am incercat sa dau tot ce am mai bun. M-am luptat sa castig setul al doilea, dar Robin a jucat mai bine ca mine si a avut mai multe sanse. A servit foarte bine".

Grupa B:

Roger Federer 2-0

Andy Murray 1-1

Robin Soderling 1-1

David Ferrer 0-2

Programul zilei de miercuri:

Dupa ora 16:00

[6] T Berdych (Cehia) vs [8] A Roddick (SUA)

Dupa ora 22:00

[1] R Nadal (Spania) vs [3] N Djokovic (Serbia)

Grupa A:

Novak Djokivic 1-0

Rafael Nadal 1-0

Andy Roddick 0-1

Tomas Berdych 0-1