Turneul BCR Open Romania va avea loc, incepand cu sezonul 2012, in plin sezon de zgura, la sfarsitul lunii aprilie, informeaza ATP. Oficialii circuitului profesionist de tenis au efectuat o serie de modificari asupra calendarului competitional, pentru a indeplini o dorinta veche a jucatorilor: extinderea vacantei intre sezoane.

BCR Open RomaniaFoto: Hotnews

ATP a gasit o solutie pentru a da jucatorilor profesionisti de tenis mai mult timp pentru a se recupera dupa un sezon incarcat. Aflata in discutie de mai multi ani, aceasta problema a fost rezolvata la ultima intrunire a Consiliului ATP, astfel ca oficialii au aprobat extinderea perioadei de vacanta a juctorilor de tenis, de la cinci la sapte saptamani, incepand in 2012.

Printre modificarile efectuate in calendarul competitional se numara inlaturarea saptamanii libere dintre Mastersul de la Paris si Turneul Campionilor, dar si reprogramarea a patru turnee. Astfel vacanta jucatorilor a fost marita cu doua saptamani fara a se renunta la vreun turneu.

Printre turneele reprogramate se afla si Open-ul romanesc. Desfasurat pana acum la finalul lunii septembrie, BCR Open Romania va avea loc, incepand cu 2012, in perioada 23 aprilie - 30 aprilie, paralel cu Open-ul Barcelonei. BCR Open se va desfasura dupa Mastersul de la Monte Carlo si inaintea turneelor de la Estoril, Belgrad si Munchen. Aceasta decizie aduce beneficii turneului romanesc deoarece a fost mutat in plin sezon de zgura, cu o luna inainte de turneul de Mare Slem Roland Garros.