Sorana Cîrstea a debutat cu dreptul la turneul „WTA 1000” de la Madrid, după victoria din turul al doilea în fața filipinezei Alexandra Eala (170 WTA), scor 6-3, 6(6)-7, 6-4.

Sorana CirsteaFoto: Kamran Jebreili / AP / Profimedia

>> WTA Madrid: Irina Begu, eliminată în turul al doilea de o finalistă de Grand Slam

Sorana Cîrstea o poate întâlni pe Iga Swiatek în turul al treilea la WTA Madrid

Cap de serie numărul 27 la Caja Magica, Sorana Cîrstea a început ezitant meciul cu Alexandra Eala, cedând primele două servicii.

Românca a reușit însă trei breakuri, iar câștigarea primului set a fost doar o formalitate.

Setul al doilea a început sub semnul echilibrului, filipineza în vârstă de 18 ani reușind să se ridice la nivelul Soranei.

Au început însă să apară greșeli de ambele părți, fiecare jucătoare și-a trecut în cont câte două breakuri, iar finalul s-a decis la tiebreak, unde Eala s-a impus surprinzător cu 8-6.

Decisivul a început slab pentru jucătoarea noastră, care a cedat din nou două servicii, dar pe parcurs experiența și-a spus cuvântul, reușind calificarea după două ore și 20 de minute.

În turul al treilea, Sorana Cîrstea va întâlni câștigătoarea dintre lidera mondială Iga Swiatek și chinezoaica Xiyu Wang (52 WTA), jucătoare care a trecut în primul tur de Ana Bogdan.

Pentru parcursul de până acum la WTA Madrid, românca și-a asigurat un cec în valoare de 51.665 de euro și 65 de puncte în clasamentul mondial.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.

S-ar putea să te intereseze și:

>> WTA Madrid: A treia favorită, victorie fără game pierdut în mai puțin de o oră

>> Multiplă campioană de Grand Slam, eliminată în turul al doilea la WTA Madrid

>> Campioana de la Wimbledon anunță că divorțează după mai puțin de doi ani de căsnicie. „A luat și pisica!”