Ana Bogdan a ratat marți calificarea în turul al doilea al turneului „WTA 1000” de la Madrid, scor 7-6(5), 6(4)-7, 2-6 cu Xiyu Wang, într-un meci în care a fost condusă de mai multe ori de adversară, dar a ratat și o minge de meci.

Ana BogdanFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

>> WTA Madrid: Irina Begu, calificare cu emoții în turul al doilea

Ana Bogdan, învinsă de Xiyu Wang la WTA Madrid – Duel ratat cu Iga Swiatek

Xiyu Wang (52 WTA) a început excelent meciul cu Ana Bogdan, reușind să o conducă în primul set cu 3-0 și 5-1.

Aflată pe locul 64 mondial, Ana a revenit excelent în meci cu patru gameuri câștigate consecutiv și a trimis setul la tiebreak.

Jucătoarea din China fost din nou mai concentrată și a condus cu 4-1 și 5-2, iar românca a echilibrat din nou, iar în final a câștigat cu 7-5.

Nici setul al doilea nu a avut un scenariu diferit, Wang conducând din nou cu 2-0 și 3-1, iar Bogdan reușind o nouă serie de gameuri câștigate.

După o minge de meci ratată, românca nu a putut evitata un nou tiebreak, unde chinezoaica s-a impus cu 7-4.

Decisivul a început, cum era de așteptat, cu jucătoarea din China în prim plan, care după 4-0 nu a mai ratat șansa de a se califica mai departe.

Meciul a durat trei ore și 23 de minute.

În turul al doilea, Xiyu Wang o va întâni pe lidera mondială Iga Swiatek.

Pentru prezența pe tabloul principal la Madrid, Ana Bogdan și-a asigurat un cec în valoare de 20.360 de euro și 10 puncte în clasamentul WTA.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.

>> Jaqueline Cristian, calificare pe tabloul principal la WTA Madrid

>> Adversara Soranei Cîrstea la WTA Madrid