Parcursul bun al Gabrielei Ruse la turneul de categorie „WTA 250” de la Rouen s-a oprit în sferturile de finală. Românca a fost învinsă de Caroline Garcia (23 WTA), scor 6-3, 6-4.

Gabriela RuseFoto: Simon Bruty / AP / Profimedia

>> WTA Stuttgart: A doua favorită, eșec în sferturile de finală

Gabriela Ruse, învinsă de Caroline Garcia la WTA Rouen

În vârstă de 26 de ani și ocupantă a locului 126, Gabriela Ruse a pierdut și a doua partidă jucată până acum contra franțuzoaicei Garcia, după cea de la Nottingham din 2019.

A doua favorită a turneului, Caroline a început perfect primul set, a condus cu 3-0 și a câștigat în ciuda unei reveniri timide a româncei.

Setul al doilea a fost unul mai echilibrat, franțuzoaica s-a distanțat la 4-2 cu trei gameuri câștigate consecutiv, în timp ce Ruse nu a reușit să evite înfrângerea.

Meciul a durat o oră și 31 de minute.

În sferturile de finală, Caroline Garcia o va întâlni pe americanca Sloane Stephens (39 WTA, favorita numărul 6).

Venită din calificări, Gabriela le eliminase pe tabloul principal pe Nao Hibino și Clara Burel (a șaptea favorită). Pentru parcursul de la WTA Rouen, românca și-a asigurat un cec în valoare de 5.750 de euro și 72 de puncte WTA.

Open de Rouen 2024 este un turneu din categoria WTA 250 ce se desfășoară în perioada 15-21 aprilie. Se joacă pe zgură și este dotat cu premii totale în valoare de 267.082 $. Campioana en-titre este Viktorija Golubic.