Gabriela Ruse a reușit o victorie importantă în optimile de finală ale turneului „WTA 250” de la Rouen în fața franțuzoaicei Clara Burel (44 WTA), scor 6-0, 2-6, 6-3.

Gabriela RuseFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Lidera mondială, calificare după două seturi în sferturile de finală ale WTA Stuttgart

Clara Burel, eliminată de Gabriela Ruse în optimile WTA Rouen

După victoria categorică din primul tur în fața japonezei Nao Hibino, Gabriela Ruse a început în forță meciul cu Clara Burel și a câștigat primul set cu 6-0.

În setul al doilea, jocul româncei nu a mai funcționat, iar franțuzoaica a câștigat la pas, profitând de greșelile adversarei.

Decisivul a început perfect pentru Ruse care cu trei breakuri a dus rapid scorul la 5-1 și în ciuda revenirii adversarei și a unei mingi de meci ratate, și-a asigurat victoria după o oră și 55 de minute.

Venită din calificări, Gabriela Ruse va întâlni în sferturile de finală câștigătoarea dintre Anna Karolina Schmiedlova (68 WTA) și Caroline Garcia (23 WTA, a doua favorită).

Pentru accederea în sferturi, românca și-a asigurat un cec în valoare de 5.750 de euro și 58 de puncte în clasamentul mondial.

Open de Rouen 2024 este un turneu din categoria WTA 250 ce se desfășoară în perioada 15-21 aprilie. Se joacă pe zgură și este dotat cu premii totale în valoare de 267.082 $. Campioana en-titre este Viktorija Golubic.

>> WTA Stuttgart: Trei dintre marile favorite, calificate în sferturi