​Deși sub semnul întrebării din cauza problemelor medicale, participarea lui Rafael Nadal la turneul „ATP 500” de la Barcelona a fost confirmată, iar ibericul va debuta împotriva italianului Flavio Cobolli.

Rafael NadalFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

>> Absență de marcă la ATP Barcelona - Campionul din ultimii ani s-a retras

Rafael Nadal vs Flavio Cobolli, în primul tur la ATP Barcelona

Ajuns la 37 de ani, Nadal tot încearcă să revină în circuitul ATP după ce a evoluat în acest an doar la Brisbane.

Aflat în prezent pe locul 644 mondial, Rafa a ratat competiții importante în ultimul an, iar explicația ibericului este una clară: „corpul nu îmi mai permite”.

„Am venit aici după o decizie de ultim moment, neștiind dacă voi putea juca, dar mâine voi fi pe teren.

Este un cadou să pot fi aici la Barcelona, îl voi trata ca pe ultimul meu an aici și vreau să mă bucur de fiecare moment” – a anunțat Rafael Nadal, citat de Eurosport.

Conform tragerii la sorți de sâmbătă, Rafa îl va întâlni pe tânărul Cobolli, locul 63 ATP, în vârstă de 21 de ani. Partida va avea loc marți după ora 17:00.

În cazul în care va ajunge în turul al doilea, Nadal îl va înfrunta pe australianul Alex De Minaur, favoritul numărul patru al turneului.

Turneul de la Barcelona (ATP 500) se va desfășura în perioada 15-21 aprilie, pe zgură, și va oferi premii totale în valoare de 2.782.960 de dolari. Campionul en-titre este Carlos Alcaraz, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 12.