Carlos Alcaraz s-a retras în ultimul moment de la Monte Carlo Masters, iar jucătorul spaniol a fost nevoit să renunțe și la turneul „ATP 500” de la Barcelona, pe care l-a câștigat în 2022 și 2023.

Carlos AlcarazFoto: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlos Alcaraz s-a retras de la ATP Barcelona

Ibericul în vârstă de 20 de ani nu s-a recuperat după accidentarea suferită la brațul drept și nu se va afla la startul competiției programate în perioada 15-21 aprilie.

„Carlos Alcaraz nu va putea să-și apere coroana pe care a câștigat-o în ultimele două sezoane la Barcelona Open Banc Sabadell. Îți dorim însănătoșire grabnică și sperăm să ne revedem anul viitor!”, au anunțat organizatorii competiției de categorie „ATP 500”.

Rămâne de văzut dacă Alcaraz va fi apt pentru turneul Masters de la Madrid (24 aprilie - 5 mai) sau va pierde alte puncte importante în clasamentul mondial (a câștigat competiția de la „Caja Magica” în 2022 și 2023).

Turneul de la Barcelona (ATP 500) se va desfășura în perioada 15-21 aprilie, pe zgură, și va oferi premii totale în valoare de 2.782.960 de dolari. Campionul en-titre este Carlos Alcaraz, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 12.