Bernadette Szocs s-a impus în primul său meci de la Cupa Mondială Macao 2024 la tenis de masă și a învins-o fără emoții pe Mariam Alhodaby, scor 4-0.

Bernadette SzocsFoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Bernadette Szocs, victorie cu Mariam Alhodaby în Grupa 11 la CM Macao 2024

Bernadette Szocs a început cu dreptul Cupa Mondială Macao la tenis de masă și a câștigat primul meci din Grupa 11.

Sportiva legitimată la CSA Steaua București a învins-o fără emoții pe Mariam Alhodaby în patru seturi, scor 11-7, 11-5, 11-7 și 11-6.

Bernadette Szocs a fost cap de serie şi a ajuns în Grupa 11, alături de Prithika Pavade şi Mariam Alhodaby. România mai are două reprezentante la competiţia din Macao, pe Eliza Samara şi Adina Diaconu.

Diaconu va evolua tot luni (ora 15:00), în Grupa 2, cu a doua jucătoare a lumii, Wang Manyu. Din grupa Adinei mai face parte Manika Batra. Eliza Samara se va duela în Grupa 8 cu Hina Hayata, ocupanta locului 6 mondial, şi cu Sabine Winter.

Formatul competiţiei este unul inedit. Pe fiecare tablou există câte 48 de sportivi prezenţi. În prima fază, aceştia au fost împărţiţi în 16 grupe de câte 3, iar calificarea o vor obţine doar câştigătorii grupelor.

Jucătorii vor juca fiecare cu fiecare, iar partida va avea patru jocuri, scorurile posibile fiind 4-0, 3-1 sau 2-2. La final, câştigătorul grupei va merge mai departe, în fazele eliminatorii, în urma cărora vom afla campionii din China.