Echipa României a revenit spectaculos de la 0-2 contra Ucrainei, s-a impus cu 3-2 și s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup. Ana Bogdan, care a adus un punct la simplu și unul la dublu, a postat un scurt mesaj la finalul în confruntării din Florida (SUA).

Ana BogdanFoto: James Gilbert / Getty images / Profimedia

Ana Bogdan, după victoria cu Ucraina: „Am reușit”

Jucătoarea din Sinaia a fost învinsă de Lesia Tsurenko în prima zi, dar a câștigat apoi meciul cu Elina Svitolina și a adus punctul decisiv la dublu (alături de Jaqueline Cristian) în fața surorilor Lyudmyla și Nadiia Kichenok.

„We did it! (Am reușit! - n.r.)”, a scris Ana Bogdan pe Instagram.

„Pentru mine, acest moment înseamnă foarte mult. Am jucat din toată inima. Am trecut prin momente grele, nu mai câștigasem un meci de o lună și jumătate. Dar să fiu aici, reprezentându-mi țara, e uimitor. Prima zi a fost dezamăgitoare. Dar am spus că vom lupta azi. Am făcut asta pentru România” – Ana Bogdan.

Jaqueline Cristian, care a stat aproximativ cinci ore pe teren în cele două zile de concurs, le-a mulțumit fanilor care au fost prezenți la Amelia Island (Fernandina Beach).

„Eram pe val și am continuat să jucăm. Suntem fericite că există oameni care ne-au susținut azi. A făcut diferența, v-am auzit tot meciul și vă mulțumim foarte mult. Vom merge și vom juca cu aceeași pasiune, vom lupta. Nu va conta scorul” - Jaqueline Cristian.

  • Echipele calificate la turneul final al Billie Jean King Cup: Australia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia, Polonia, România, Slovacia, Spania și SUA.

România - Ucraina 3-2, în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup

Ana Bogdan - Lesia Tsurenko 6-3, 2-6, 0-6

Jaqueline Cristian - Elina Svitolina 3-6, 5-7

Ana Bogdan - Elina Svitolina 6-4, 4-6, 6-3

Jaqueline Cristian - Lesia Tsurenko 2-6, 6-4, 6-4

Ana Bogdan / Jaqueline Cristian - Nadiia Kichenok / Lyudmyla Kichenok 6-2, 7-6(7).

Componența echipelor:

România: Ana Bogdan (64 WTA), Jaqueline Cristian (75 WTA), Anca Todoni (191 WTA), Mara Gae (1.062 WTA). Căpitan nejucător: Horia Tecău

Ucraina: Elina Svitolina (18 WTA), Lesia Tsurenko (42 WTA), Yuliia Starodubtseva (138 WTA), Lyudmyla Kichenok (18 WTA la dublu), Nadiia Kichenok (42 WTA la dublu). Căpitan nejucător: Mikhail Filima.

România vs Ucraina, 4-1 în meciurile directe

1997, Bari (Italia): România - Ucraina 3-0

1999, Murcia (Spania): România - Ucraina 2-0

2003, Estoril (Portugalia): România - Ucraina 1-2

2014, Budapesta (Ungaria): România - Ucraina 2-0

2024, Florida (SUA): România - Ucraina 3-2.