România a egalat la 2 Ucraina în barajul de calificare pentru turneul final al Billie Jean King Cup, după ce Jaqueline Cristian a învins-o în trei seturi pe Lesia Tsurenko, scor 2-6, 6-4, 6-4.

Jaqueline CristianFoto: Rob Prange/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Jaqueline Cristian a învins-o pe Lesia Tsurenko

După ce Ana Bogdan a învins-o mai devreme pe Elina Svitolina, a venit rândul româncei Jaqueline Cristian să facă un meci mare.

Sportiva clasată pe locul 75 în ierarhia WTA a învins-o în trei seturi pe Lesia Tsurenko (42 WTA), în urma unui meci extraordinar ce a durat două ore și 17 minute.

Jucătoarea noastră a pierdut categoric primul set, scor 6-2, dar a revenit excelent în actul secund, pe care și l-a adjudecat cu scorul de 6-4.

S-a ajuns în decisiv, acolo unde Jaqueline Cristian a avut nervii mai tari și a reușit să închidă meciul pentru a restabili egalitatea în duelul contra Ucrainei.

Astfel, câștigătoarea întâlnirii urmează să fie decisă în urma meciului de dublu.

De știut:

  • Câștigătoarea dintre România și Ucraina se va califica la turneul final al Billie Jean King Cup 2024, iar învinsa va disputa un baraj de menținere în Grupa Mondială.

Componența echipelor:

România: Ana Bogdan (64 WTA), Jaqueline Cristian (75 WTA), Anca Todoni (191 WTA), Mara Gae (1.062 WTA). Căpitan nejucător: Horia Tecău

Ucraina: Elina Svitolina (18 WTA), Lesia Tsurenko (42 WTA), Yuliia Starodubtseva (138 WTA), Lyudmyla Kichenok (18 WTA la dublu), Nadiia Kichenok (42 WTA la dublu). Căpitan nejucător: Mikhail Filima.

  • În luna noiembrie, România a învins Serbia (4-0, la Kraljevo), iar Ucraina a câștigat duelul cu Olanda (3-1, la Vilnius).

România vs Ucraina, 3-1 în meciurile directe

1997, Bari (Italia): România - Ucraina 3-0

1999, Murcia (Spania): România - Ucraina 2-0

2003, Estoril (Portugalia): România - Ucraina 1-2

2014, Budapesta (Ungaria): România - Ucraina 2-0.