Condițiile meteo le dau mari bătăi de cap celor care participă la turneul de tenis de la Miami, iar Matteo Berrettini (finalist la Wimbledon 2021) a fost ultima victimă.

Matteo BerrettiniFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Moment emoționant la WTA Miami - Prima victorie după 11 luni

În timpul meciului din runda inaugurală, la scorul de 5-2 în setul secund pentru Andy Murray, italianului i s-a făcut rău în momentul în care se pregătea să servească.

Matteo s-a dezechilibrat, și-a dus mâna la frunte și s-a sprijinit cu racheta de pământ. Italianul nu a căzut, dar a cerut intervenția medicului și a continuat partida după ce s-a hidratat și a mâncat un baton energizant.

Meciul a durat două ore și 47 de minute și a fost câștigat de Murray, scor 4-6, 6-3, 6-4.

Fără meci jucat de la US Open (august 2023), Berrettini a revenit pe teren la turneul challenger de la Phoenix (săptămâna trecută) și a ajuns până în finală (5-7, 6-7 cu Nuno Borges).

Tot la Miami, dar în calificări, Arthur Cazaux a leșinat pe teren în setul decisiv al partidei cu Harold Mayot. Francezul a fost scos de pe teren într-un scaun cu rotile, iar starea sa este stabilă.

Fenomenul a fost explicat pe X de Alize Cornet (fost loc 11 WTA): „Căldura și umiditatea sunt incredibile la Miami. Când ne vom opri din a pune sănătatea jucătorilor în pericol?”

>> Aryna Sabalenka rupe tăcerea - Prima reacție după moartea celui care i-a fost iubit

>> WTA Miami: Campioană de Grand Slam, eliminată de locul 121 mondial - A șaptea înfrângere consecutivă