​Iga Swiatek a confirmat forma foarte bună în care se află, reușind să o învingă fără mari emoții pe Maria Sakkari în finala turneului de la Indian Wells, scor 6-4, 6-0. Lidera mondială a fost comparată cu Serena Williams de către Martina Navratilova, una dintre cele mai mari legende ale tenisului feminin.

Iga SwiatekFoto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

>> Cine transmite la tv revenirea Simonei Halep în circuitul WTA

Martina Navratilova: „Iga este cea mai bună tenismenă pe care am avut-o de la Serena Williams încoace”

Iga Swiatek a avut nevoie de 69 de minute pentru a-și adjudeca al doilea titlu din carieră la Indian Wells, după o nouă finală câștigată împotriva Mariei Sakkari.

Jucătoarea clasată pe locul 1 în ierarhia mondială a confirmat astfel forma foarte bună pe care o traversează în anul 2024, iar evoluția sa din deșertul californian a cucerit-o pe Martina Navratilova, una dintre cele mai mari legende ale tenisului feminin (18 titluri de Grand Slam câștigate la simplu).

Într-un interviu pentru We Love Tennis, aceasta s-a declarat încântată de modul cum joacă Iga și a transmis că este cea mai bună de la Serena Williams încoace.

„Iga poate nu e cea mai rapidă jucătoare, însă e cea mai completă și arată asta pe terenurile lente. Este o jucătoare fantastică și este cea mai bună tenismenă pe care am avut-o de la Serena Williams încoace. Se poate îmbunătăți de asemenea, poate lucra la serviciu.” - a declarat aceasta.