​Revenită în tenisul profesionist după o pauză de trei ani și două nașteri, Caroline Wozniacki a reușit să se califice miercuri în sferturile turneului WTA 1000 de la Indian Wells.

Caroline WozniackiFoto: Daniel Lea/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Simona Halep se pregătește intens pentru revenirea la WTA Miami

Caroline Wozniacki a câștigat duelul cu Angelique Kerber de la Indian Wells 2024

Daneza în vârstâ de 33 de ani (locul 204 mondial) a ieșit învingătoare din duelul cu o altă veterană a circuitului WTA: Angelique Kerber (36 de ani - ocupantă a locului 607 în ierarhia mondială).

A fost 6-4, 6-2 pentru Wozniacki după un meci în care nordica a avut tenisul mai bun, a ales inspirat în momentele importante și a câștigat fără drept de apel o partidă care a durat o oră și 24 de minute.

De știut:

  • Caroline Wozniacki a câștigat turneul californian la ediția din 2011.
  • Este a 37-a calificare pentru daneză într-un sfert de finală de turneu WTA 1000 din carieră, prima din 2019. La Indian Wells, a ajuns de șase ori în această fază a competiției.
  • De cealaltă parte, Angelique Kerber a disputat o finală la Indian Wells, la ediția din 2019.
  • Foste lidere WTA și actuale mămici (Angie un copil, Caro are doi), Kerber și Wozniacki nu se mai duelaseră de șase ani de zile în circuitul mondial. Acum, scorul meciurilor directe este 8-8.
  • Caroline Wozniacki a triumfat la Australian Open în 2018 (după o finală cu Simona Halep), în timp ce Angie Kerber se poate mândri cu trei titluri de Grand Slam: Australian Open (2016), US Open (2016) și Wimbledon (2018).

>> VIDEO Marii favoriți de la Indian Wells 2024, victorii pe linie - Meciuri tari în sferturi

Rezumatul partidei dintre Caroline Wozniacki și Angelique Kerber:

Pentru Wozniacki urmează în sferturi un meci infernal cu Iga Swiatek, lidera mondială și principala favorită la câștigarea turneului din deșertul californian.

BNP Paribas Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 6-17 martie. Se joacă pe suprafață hard și este dotat cu premii totale în valoare de $8,995,555. Campioana en-titre este Elena Rybakina.