​Andrey Rublev a fost descalificat pentru comportament nesportiv în semifinalele turneului de la Dubai, dar rusul a făcut apel la ATP și va primi punctele și banii, informează Reuters.

Andrey Rublev, descalificat la ATP DubaiFoto: Kamran Jebreili / AP / Profimedia

>> VIDEO ATP Dubai: Al doilea favorit, descalificat pentru injurii în limba rusă - Cine este primul finalist

Andrey Rublev primește punctele și banii după ce a fost descalificat la ATP Dubai

Rublev a fost descalificat după ce un oficial vorbitor de limbă rusă l-a acuzat că a spus „Nenorocitul dracului” în timp ce a țipat la arbitrul de linie. Momentul a avut loc în timpul partidei cu Alexander Bublik, la scorul de (4)6-7, 7-6(5), 6-5 pentru kazah.

Bublik a afirmat că și-ar fi dorit ca meciul să continue, dar a obținut calificarea în finala competiției „ATP 500” (pierdută în fața francezului Ugo Humbert).

„Comitetul de apel a concluzionat că, dincolo de pierderea meciului, sancțiunile obișnuite asociate cu o descalificare - și anume pierderea punctelor din clasament și a premiilor în bani pentru întregul turneu - ar fi disproporționate în acest caz", a precizat ATP, luni, într-un comunicat.

În luarea deciziei au fost luate în considerare mărturiile jucătorilor și oficialilor și o analiză a materialelor video și audio.

Astfel, Rublev va primi 157.755 de dolari și 200 de puncte în clasamentul ATP, dar rămâne cu amenda primită pentru încălcarea regulamentului (36.400 de dolari).

Dubai Tennis Championships, turneu din categoria ATP 500, s-a desfășurat în perioada 26 februarie - 2 martie. S-a jucat pe suprafață hard și a oferit premii totale în valoare de $2,941,785. Competiția a fost câștigată de francezul Ugo Humbert.

>> VIDEO Jucătorul momentului din ATP, campion și la Santiago

>> VIDEO Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, spectacol la Las Vegas - Câștigătorul primului Netflix Slam

>> România, trei jucătoare în top 100 WTA - Multe modificări în primele zece locuri

>> VIDEO A învins patru favorite și a câștigat turneul WTA de la San Diego

>> VIDEO Câștigătoarea duelului chinezesc din finala turneului WTA Austin