Carlos Alcaraz și Rafael Nadal au oferit un spectacol de două ore la Las Vegas, iar jucătorul aflat pe locul 2 în clasamentul ATP l-a învins pe compatriotul său în Netflix Slam, un meci demonstrativ.

Carlos Alcaraz si Rafael NadalFoto: Candice Ward / Getty images / Profimedia

Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ

Alcaraz a avut câștig de cauză în primul meci transmis în direct de platforma de streaming, scor 3-6, 6-4, 14-12.

Rafa a început mai bine partida, dar vârsta și accidentările și-au spus cuvântul și acesta a început să caute tot mai devreme loviturile decisive.

Revenit pe teren după accidentarea musculară suferită la Brisbane, ibericul de 37 de ani a afirmat că s-a simțit „mai bine decât se aștepta” în timpul meciului demonstrativ.

Cu doar trei meciuri jucate în ultimele 15 luni, Nadal a arătat un nivel foarte bun de tenis și a oferit mai multe lovituri spectaculoase.

Rafael Nadal: „Este bine că nu va trebui să joc de prea multe ori cu Alcaraz”

La finalul partidei, Rafa (22 de titluri de Grand Slam) a afirmat că este un lucru bun că „nu va trebui să se confrunte de prea multe ori” cu Alcaraz.

„Este un lucru bun că, în calitate de jucător, nu îl voi mai înfrunta de multe ori. Ca fan, mă voi bucura să îl urmăresc mulţi ani, sper. În Spania, ar trebui să fim foarte, foarte fericiţi că vine cineva precum Carlos.

Este un jucător extraordinar. Are doar 20 de ani şi a câştigat deja două turnee de Grand Slam şi câteva turnee importante” - Rafael Nadal, pentru care sezonul 2024 ar putea fi ultimul în circuitul ATP.

Alcaraz are deja două titluri majore în palmares (US Open 2022 şi Wimbledon 2023) şi a vorbit despre modul în care Nadal i-a influențat jocul.

„Cel mai mult de la Rafa am luat spiritul de luptător. Nu cedează niciun punct, aleargă după fiecare minge şi reuşeşte lovituri incredibile. Am avut mai multe mingi de meci azi, iar modul în care a salvat-o pe una dintre ele m-a lăsat fără cuvinte.

Asta încerc să iau de la el, să am o mentalitate cât mai apropiată de a lui. Găseşte soluţii fantastice în momentele de presiune, e admirabil ce reuşeşte” - Carlos Alcaraz.

Pentru Nadal și Alcaraz urmează participarea la turneul Masters de la Indian Wells.