Jasmine Paolini a ajuns pentru prima oară în carieră în semifinalele unui turneu „WTA 1000”, iar sportiva din Italia a vorbit despre strategia pe care o va aborda în meciul cu Sorana Cîrstea de la Dubai.

Jasmine PaoliniFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Sorana Cîrstea vs Jasmine Paolini - Ora de start și cine transmite meciul din semifinalele WTA Dubai

Jasmine Paolini: „Va trebui să joc cu mingi foarte lungi, să alerg enorm, să fiu consistentă și agresivă”

Paolini a învins la Dubai trei nume importante din circuitul feminin: Beatriz Haddad Maia (favorită 11), Leylah Fernandez (finalistă la US Open 2021) și Maria Sakkari (8), iar în sferturi a beneficiat de retragerea Elenei Rybakina (4).

​„Cred că va trebui să joc foarte solid împotriva ei, cu mingi foarte lungi. Sunt convinsă că va încerca să varieze mult, așa că va trebui să alerg enorm.

Sorana e o adversară foarte bună, poate să pună scurte excelente, are un voleu bun, joacă foarte bine și slice. Cheia pentru a o învinge va fi să fiu consistentă pe toată durata partidei și să îmi mențin permanent nivelul de agresivitate.

M-am simțit ciudat (după retragerea Elenei Rybakina - n.r.). Sper să se recupereze cât mai repede. Nu pot să ascund faptul că m-am bucurat, e vorba de prima mea semifinală de WTA 1000. E greu să nu fiu fericită.

Am jucat trei meciuri excelente aici, împotriva a trei adversare foarte puternice. Am încredere în jocul meu” - Jasmine Paolini.

Prezența în semifinalele turneului din Emiratele Arabe reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat de Jasmine la competițiile de categorie „WTA 1000”. Ultima jucătoare care a reușit această performanță după împlinirea vârstei de 28 de ani a fost Camila Giorgi (Montreal 2021).

Jasmine și-a asigurat deja cea mai bună clasare a carierei după turneul de la Dubai. Acum se află pe locul 22 (cel mai sus a fost pe 24), dar poate urca pe 16 (cu o victorie în fața Soranei) sau pe 14 (dacă va câștiga competiția).

Italianca a cucerit singurul ei titlu WTA la Portoroz (Slovenia), în 2021, când a învins-o în sferturi chiar pe Sorana Cîrstea, scor 6-4, 4-6, 6-1. Jasmine a mai jucat alte trei finale: Cluj-Napoca (2022), Palermo și Monastir (2023).

Sorana și Jasmine s-au întâlnit și în primul tur de la Roland Garros 2023, iar italianca a avut câștig de cauză: 7-5, 2-6, 6-2.

De știut înaintea meciului dintre Sorana Cîrstea și Jasmine Paolini

  • Pentru calificarea în semifinalele de la Dubai, Cîrstea va încasa un cec în valoare de $158.944 și 390 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Dacă va trece de Paolini, Sorana Cîrstea va acumula 2.483 de puncte și va urca pe locul 15 în clasamentul WTA Live (ar fi cea mai bună clasare a carierei).
  • Dacă va fi învinsă de Jasmine, românca va fi depășită chiar de italiancă și va rămâne pe locul 22 (cel mai sus a fost pe 21, în august 2013). Sorana ar putea fi întrecută și de Anna Kalinskaya, dacă va pierde în semifinale și rusoaica va câștiga competiția.

Sorana Cîrstea, traseul virtual de la WTA Dubai

Turul I: 6-3, 7-6(2) vs Sofia Kenin

Turul II: 6-1, 6-4 vs Veronika Kudermetova

Optimi: 3-6, 6-3, 7-5 vs Donna Vekic

Sferturi: 2-6, 7-6(1), 6-2 vs Marketa Vondrousova

Semifinale: Jasmine Paolini

Finala: Iga Swiatek / Anna Kalinskaya.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 18-24 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $3.211.715. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar campioana en-titre este Barbora Krejcikova.