Carlos Alcaraz s-a accidentat la gleznă în primul game al partidei cu Thiago Monteiro (turul întâi de la ATP Rio de Janeiro), iar fostul lider ATP a anunțat pe Instagram când va putea reveni pe terenul de tenis.

Carlos AlcarazFoto: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Carlos Alcaraz, cel mai scurt meci al carierei: S-a accidentat după două puncte jucate

Accidentarea lui Carlos Alcaraz nu este gravă - Va participa la Indian Wells

Al doilea jucător al lumii a călcat strâmb și a abandonat la scorul de 1-1 în primul set, după ce a realizat că nu poate continua partida.

Spaniolul i-a anunțat pe fani că accidentarea nu este una gravă, astfel că va lipsi „doar câteva zile” și va încerca apoi să-și apere trofeul de la Indian Wells.

„Tocmai am făcut un RMN. Diagnosticul este o entorsă laterală de nivel 2, care mă va ţine pe margine câteva zile. Ne vedem la Las Vegas (meci demonstrativ cu Rafael Nadal, pe 3 martie - n.r.) şi Indian Wells” - Carlos Alcaraz.

BNP Parbias Open va avea loc în perioada 6-17 martie. Turneul de la Indian Wells face parte din categoria ATP Masters 1000, are premii totale în valoare de aproape 9 milioane de euro, se dispută pe hard, iar ultimul campion este Carlos Alcaraz (2023).

>> Sorana Cîrstea vs Marketa Vondrousova - Ora de start și cine transmite partida din sferturile WTA Dubai

Dublu campion de Grand Slam (US Open 2022, Wimbledon 2023), Alcaraz nu are parte de un debut prea fericit de sezon: a fost învins în sferturi la Australian Open de Alexander Zverev, iar la Buenos Aires a fost depășit de Nicolas Jarry în semifinale.

De la triumful de la Wimbledon (din iulie 2023), Carlos nu a mai câștigat vreun turneu în circuitul ATP.

Momentul în care Carlos Alcaraz s-a accidentat la ATP Rio de Janeiro: