​Sorana Cîrstea va avea parte de o misiune dificilă în turul doi al turneului „WTA 1000” de la Dubai, sportiva noastră urmând să o întâlnească pe rusoaica Veronika Kudermetova.

Veronika KudermetovaFoto: Matthieu Mirville/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Clasamentul WTA: Sorana Cîrstea, la un pas de cea mai bună clasare din carieră

Sorana Cîrstea, duel cu Veronika Kudermetova în turul doi la WTA Dubai

Favorită 13 a competiției din Emiratele Arabe, Kudermetova a avut nevoie de o oră și 38 de minute pentru a câștiga meciul cu Dayana Yastremska (29 WTA, wildcard).

Partida de pe Terenul 1 a avut o desfășurare bizară. Veronika s-a impus cu 6-0 în primul set, dar l-a pierdut cu 6-1 pe cel de-al doilea.

Setul decisiv a reprezentat un nou monolog al jucătoarei din Rusia, care i-a administrat adversarei încă un „bagel” (6-0).

De știut:

  • Cîrstea și Kudermetova s-au mai întâlnit de trei ori. Românca a câștigat primele meciuri (ITF Biarritz 2016 și US Open 2021), dar rusoaica a avut câștig de cauză în ultima partidă (WTA Istanbul 2022).
  • Sorana și-a asigurat deja un premiu în valoare de 20.650 de dolari și 65 de puncte în clasamentul WTA (se află pe locul 22).
  • Câștigătoarea meciului dintre Sorana și Veronika va da în optimi peste învingătoarea dintre Aryna Sabalenka (favorită 2) și Donna Vekic (31 WTA).

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 18-24 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $3.211.715. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar campioana en-titre este Barbora Krejcikova.

Principalele favorite de la Dubai: Iga Swiatek (1), Aryna Sabalenka (2), Coco Gauff (3), Elena Rybakina (4), Ons Jabeur (5/forfait), Qinwen Zheng (6), Marketa Vondrousova (7), Maria Sakkari (8).

>> TAS, prima reacție după audierile Simonei Halep

>> Finalul unei ere - Zi istorică în clasamentul ATP

>> WTA Dubai: Monica Niculescu, înfrângere în primul tur la dublu