Jaqueline Cristian nu a reușit să ajungă pe tabloul principal al turneului „WTA 1000” de la Dubai, sportiva noastră fiind învinsă în trei seturi de Eva Lys (locul 152 mondial).

Jaqueline CristianFoto: Claudio Gärtner / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Simona Halep, proces cu firma care a produs suplimentul contaminat – Sportiva cere daune uriașe

Jaqueline Cristian, învinsă de Eva Lys în calificările pentru WTA Dubai

Favorită 12 în această fază a competiției, Cristian (72 WTA) a returnat mai bine în primul set (a reușit 4 break-uri, în timp ce adversara s-a impus de două ori la retur) și a câștigat cu 6-3.

Tot șase break-uri au fost și în setul secund, câte trei de fiecare parte. Românca a fost la câteva puncte distanță de victorie, dar sportiva din Germania a avut câștig de cauză în tiebreak: 7-6(3).

Demoralizată, Jaqueline a cedat cu 6-2 în setul decisiv. Partida a durat două ore și 22 de minute.

De știut:

  • Jaqueline și Eva s-au întâlnit și la Transylvania Open 2023, iar rezultatul a fost asemănător: jucătoarea din Germania s-a impus atunci cu 2-6, 7-5, 6-2.
  • Eva Lys se va duela pentru un loc pe tabloul principal cu franțuzoaica Clara Burel (46 WTA / cap de serie 3 în calificări).
  • Cristian va primi 4.610 de dolari și două puncte în clasamentul WTA pentru prezența la turneul din Emiratele Arabe Unite.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 18-24 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $3.211.715. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar campioana en-titre este Barbora Krejcikova.

>> Absență de marcă de la ATP Doha - Campionul en-titre s-a retras

>> ATP: Suspendare redusă pentru jucătorul american care a încălcat regulamentul antidoping

>> VIDEO Carlos Alcaraz, în sferturi la ATP Buenos Aires / Al doilea favorit a fost eliminat