Ucraineanca Marta Kostyuk s-a calificat în sferturi la Australian Open 2024, după ce a învins-o categoric pe rusoaica Maria Timofeeva, jucătoare care a impresionat prin rezultatele obținute la competiția de la Melbourne.

Marta KostyukFoto: Andrew Soong / Xinhua News / Profimedia

>> VIDEO Campioana de la US Open, victorie blitz și calificare în sferturi la Australian Open 2024

Ucraineanca Marta Kostyuk a învins-o pe rusoaica Maria Timofeeva

Aflată pe locul 170 în clasamentul mondial, Timofeeva (20 de ani) înregistrase deja șase victorii la primul Grand Slam al anului.

Rusoaica a trecut în calificări de Darya Astakhova (212 WTA), Astra Sharma (131 WTA) și Priscilla Hon (205 WTA), iar apoi a trecut de Alize Cornet (110 WTA), Caroline Wozniacki (252 WTA, campioana din 2018) și Beatriz Haddad Maia (favorită 10).

Maria nu a mai reușit să furnizeze o nouă surpriză și a fost eliminată de Marta Kostyuk (37 WTA), scor 6-2, 6-1.

De știut:

  • De la începutul războiului, Kostyuk a criticat prezența jucătoarelor din Rusia și Belarus în circuitul WTA și a refuzat să dea mâna cu adversarele din aceste țări. În runda precedentă, Marta a învins-o pe rusoaica Elina Avanesyan (74 WTA).
  • Prezentă pentru prima oară în sferturile unui Grand Slam, Marta Kostyuk va avea parte de o misiune foarte dificilă: o va întâlni pe Coco Gauff (favorită 4 / campioana de la US Open 2023).
  • În 2017, Marta Kostyuk a câștigat turneul junioarelor de la Australian Open, la care au participat și Iga Swiatek, Bianca Andreescu și Elena Rybakina.

>> VIDEO Australian Open 2024: Deținătoarea trofeului, calificare la pas în sferturile de finală

Rezumatul partidei dintre Marta Kostyuk și Maria Timofeeva:

Australian Open 2024 are loc în perioada 14-28 ianuarie. Campionii en-titre de la simplu sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.

>> VIDEO Australian Open 2024: Finalistul de anul trecut, eliminat de următorul adversar al lui Novak Djokovic

>> VIDEO Novak Djokovic, în sferturi la Australian Open 2024 - Două seturi câștigate cu 6-0